Annons
Nyheter

Vackert, rakt och ärligt

Det vilar något lätt naivt, samtidigt spontant lockande, över Simone Rubi och hennes Rubies. Tillsamman med basisten Terri Loewenthal hittar hon allt som oftast en fungerande låtformel. Publiken stormar på uppmaning scenen i slutnumret, sjunger med och visar på en glädje som är allt annat än glättig. Sånt säger saker.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2008

Musiken har kallats sängkammardisco eller dansant folkmusik. Själv hör jag en hemsnickrad version av just disco, men även pop och electronica bakas samman till något i grunden eget.

Inne på Markan, som i Siestatider byter namn till Casa, lyckas Kalifornienbandet sprida, om inte solsken, så i vart fall lite lockande skymningsljus. Vackert, rakt, ärligt. Och de har uppenbarligen lyckats dra till sig en klick fans som älskar dem över allt annat.

Annons

Faktiskt lätt att förstå. Rubies krånglar inte till det. Men de gör det heller inte lätt för sig. Terris bas och trummisen Öivind Skarbö lägger snygga grunder för Simone Rubi att röra sig över. Hennes röst är direkt. Hon är polare med Feist. Och det hörs. Samma klarhet finns det här.

"I feel electric" fyller på energireserven för lång tid framöver.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons