Annons
Nyheter

Utlånad chef blir permanent

Kulturskolans rektor Michael Nordberg sattes att ansvara även för Stadsbiblioteket, tills dess att en ny chef rekryterats. Nu är den nya chefen hittad och det är – Michael Nordberg.
Nyheter • Publicerad 15 december 2011
Rektorn för Kulturskolan Michael Nordberg kommer att fortsätta i sina dubbla chefsroller, på önskemål från bibliotekspersonalen.
Rektorn för Kulturskolan Michael Nordberg kommer att fortsätta i sina dubbla chefsroller, på önskemål från bibliotekspersonalen.Foto: Claes Nyberg

1 april lämnade Bodil Schylit posten som bibliotekschef i Trelleborg. Sökandet efter hennes ersättare avbryts nu, sedan personal och ledning enats om att man redan har en fungerande lösning. De dubbla rollerna för Kulturskolans rektor Michael Nordberg permanentas, beslöt kulturnämnden i onsdags.

Michael Nordberg har lärt sig mycket om biblioteksvärlden under sitt halvår som chef, och säger sig vilja dyka ännu djupare i frågorna.

Annons

– Biblioteket har en väldigt kunnig och duktig personal, så såtillvida har det varit ett tacksamt chefsuppdrag, tycker han. Det jag haft att bidra med är mitt sätt att leda en verksamhet, och det stämde tydligen bra med vad verksamheten behövde. Det kändes som att bitar föll på plats.

Hur ska du klara att sköta två jobb?

– Jag driver ju inte verksamheterna själv, säger Michael Nordberg. Utan den kompetenta personalen på både kulturskolan och biblioteket hade det inte varit möjligt.

Han ser sin uppgift som att leda och fördela arbetet och dra upp linjer för "vart vi ska och vill."

– Det är exempelvis viktigt att marknadsföra sig så att man inte är en stilla institution, bara, utan visar vilken plats biblioteket har i ett samhälle. Likaså är det oerhört viktigt att vi fortsätter driva och utveckla ett nära samarbete med grundskolan, säger Michael Nordberg.

Personalen blev glada över beskedet, enligt Veronica Svensson, ombud för fackförbundet Dik:

– Det var ett önskemål från medlemmarna. Under det här halvåret har det blivit stabilitet i arbetet. Folk har kommit tillbaks med arbetsglädje och det finns ett förtroende åt båda hållen.

Någon rädsla för att Michael Nordberg inte ska räcka till för dem finns inte hos personalen. Han har delat sina dagar mellan kulturskolan och biblioteket och det har fungerat.

– Någon heltidschef har vi inte haft tidigare heller, påpekar Veronica Svensson.

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons