Annons
Nyheter

Utbrytare startar revykonkurrens

Trelleborg får ett nytt revysällskap, när utbrytare ur Trelleborgsrevyn satsar på bland annat barnteater och en större lokalförankring.
Nyheter • Publicerad 18 september 2007

Det nya sällskapet tänker dessutom ta upp direkt konkurrens med sina gamla kollegor genom att nästa sommar spela sommarteater i Trelleborgs stadspark - ett par hundra meter från Parken, där Trelleborgs-revyn traditionellt spelar lustspel om somrarna.

Bakom det nya, ännu inte döpta revysällskapet står syskonen Peter Türsch och Jessica Türsch- Andersson, barn till Ulla och Werner Türsch som återupplivade Trelleborgsrevyn på 1980-talet. Även Jessicas make Jonas Andersson och revykollegan Pierre Malmqvist följer med. Bakom brytningen ligger olika syn på hur man ska driva revyverksamheten i allmänhet och Trelleborgsrevyns lokal i Tommarps gamla skola i synnerhet.

Annons

- Jag har föreslagit att man skulle bedriva kafé med ståuppkvällar eller andra evenemang där, men ingen har varit intresserad, berättar Peter Türsch.

- Personligen tycker jag det är förfärligt att det blivit så här. Men eftersom vi brinner för det här med teater och kulturlivet i Trelleborg så struntar vi i Trelleborgsrevyn och genomför våra egna planer.

- Det handlar inte om någon vendetta, utan det är helt enkelt min och min systers önskan om att få spela teater som gör att vi tar det här steget. Peter Türsch har redan börjat samla textmaterial, och har även hört sig för hos Trelleborgs kommun vad gäller intresset för exempelvis barnföreställningar.

- Vi siktar på att börja i vår någon gång med en kabaré på Kulturhuset i Trelleborg, berättar han. Vi planerar även för en barnmusikal, ett sommarlustspel i konkurrens med Trelleborgsrevyn och sedan en nyårsrevy.

En revy ska vara lokal, tycker Peter Türsch, som tycker att det blivit tunnsått med trelleborgare och lokalt förankrade texter hos den tidigare samarbetspartnern.

Det nya revysällskapet blir Trelleborgs fjärde, inräknat Trelleborgsrevyn, Piggsvinsteatern och Teater Titt-in. Finns det plats för så många?

- Det är upp till betraktaren, tycker Peter Türsch. Det beror förstås på vilken grupp som är mest kvalitativ. Jag säger inte att vi kommer vara mer kvalitativa än andra, men vi kommer att försöka!

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons