Annons
Nyheter

Upplagt för fest i Malmö

Efter månader av planering är det nu dags. Dags för årets Malmöfestival, den 24:e i ordningen. Som vanligt håller festligheterna centrala Malmö i ett järngrepp de närmaste åtta dagarna.
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2008
Svenska Akademien gör sin enda Sverigespelning i år på måndag klockan 21.30. För att bara nämna några. Bilder: ScanpixFoto: 
Moneybrother gästar Malmöfestivalen på tisdag klockan 21.30.Foto: 
Looptroop Rockers intar scenen på lördag klockan 21.45Foto: 
Pugh Rogefeldt lirar lördag klockan 19.30.Foto: 
Maia Hirasawa spelar i kväll vid midnattFoto: 

Den som varit på festivalen innan kommer att känna igen sig även i år. Som traditionen bjuder inleds festen med kräftskiva på stortorget, medan Grus i Dojjan står för underhållningen.

Och nästa fredag avslutas hela festen med ett stort fyrverkeri. Där emellan kan den musiksugne se en uppsjö av både svenska och utländska artister på scener runt om i staden. Under festivalen kan man se Mike Patton med Malmö Symfoniorkester, Moneybrother, Millencolin, Maia Hirasawa, Looptroop Rockers, Pugh Rogefeldt, Veronica Maggio, Svenska Akademien, Kaizers Orchestra och franska Etienne de Crécy uppträda. För att bara nämna några av de 150 artister och grupper som gästar årets festival.

Annons

Den hungrige kan testa all möjlig mat från olika delar av världen, medan den karusellsugne kan kolla in tivolit på stortorget.

Nytt för i år är bland annat två nya scener. Dels har Malmöfestivalen fått tillskott med den flytande demoscenen M/S Mölle. Dels har stora scenen fått sällskap på Stortorget av den lilla scenen. Festivalen har också fått ett nytt område, Little Copenhagen, för konstformer som design och filmproduktion.

Dessutom har festivalen fått en ny festivalgeneral, 38-årige Christian Dahl. Hans vision är att få in mer interaktivitet i Malmöfestivalen, och göra festivalen så bred som möjligt i stället för att renodla mot musikfestival.

- Den största utmaningen har varit att få ett innehåll på festivalen som är intressant för en bred målgrupp. Vi tänker inte bli något nytt Hultsfred. I stället vill vi få in mer livstilsidrotter, där folk själva kan vara med, i festivalen. Det tror jag att vi kommer se mer av under de närmaste åren, säger Christian Dahl.

Festivalen pågår till 22 augusti.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons