Annons
Nyheter

Unika shower ska fylla amfiteatern

Nanne Grönvall med schlagervänner, galenskaper med After Shave och en specialsydd hyllning till Ted Gärdestad. Där har ni sommarens program på Sövde amfiteater.
Nyheter • Publicerad 28 mars 2007
Janne Schaffer leder hyllningen till Ted Gärdestad den 4 augusti. Arkivbild: Janerik Henriksson
Janne Schaffer leder hyllningen till Ted Gärdestad den 4 augusti. Arkivbild: Janerik HenrikssonFoto: 

Stolta kan Sövde byalag skryta med tre shower som blir unika för Sövde och den somriga amfiteatern, där byborna mer eller mindre går man ur huse för att dra sitt strå till stacken och sedan avnjuta en välförtjänt picknick.

15 juliinleds evenemangen av After Shave och galenskaparen Anders Eriksson. Deras konsertversion av den 70-talsdoftande krogshowen Falkes fondue, som dragit fulla hus i både Stockholm och Göteborg, görs bara utomhus på en enda plats i sommar.

Annons

24 juliväntar schlagerprogrammet Jag måste kyssa dimed Nanne Grönvall, som förutom hennes reguljära sommarturné byggts på med från melodifestivalen kända Jimmy Jansson och Sanna Nielsen, plus kör och dansare.

- Det kan bli lite statiskt med bara en artist, tycker Jerker Palm från Sövde byalag.

- Vi brukar registrera hur publiken beter sig, och som vildast blir det när vi har många artister på scenen och det blir mer showartat.

4 augustigör man plats för ännu en unik happening: Ted Gärdestad-hyllningen Sol vind och vatten. Med Janne Schaffer, kapellmästaren Peter Ljung och artister som Mats Ronander, musikalartisten Peter Boding samt flera, ännu inte hundraprocentigt bokade gäster.

- Vi har pratat i flera år om en Ted-hyllning, berättar Jerker Palm. Lite beroende på att han skrev fantastisk musik, enormt glad och med mycket kärlek och mycket värme. Ä;ndå finns det ett tragiskt skimmer över alltihop på grund av att det gick som det gick för Ted. Det är dags att lyfta det igen!

Janne Schaffer brukar medverka musikaliskt när det årliga Ted-stipendiet till unga låtskrivare delas ut på Liseberg. Så det var inte svårt att övertala honom att sy ihop en musikalisk hyllning till Ted.

- Det gör jag gärna eftersom jag var nära vän med Ted och hjälpte honom med så många plattor. Dessutom är det faktiskt nu i sommar tio år sedan han dog, påminner Janne.

- Vi delade dels musikaliska intressen, vi gillade båda Beatles, Elton John, Cat Stevens och Paul Simon. Och så delade vi idrottsintresset. Jag slår gärna klubbor eller racketar med bollar, fast mer på amatörnivå!

Alla hitsen kommer att vara med, vågar Janne Schaffer lova, trots att man egentligen inte satt sig ner och tagit ut låtar ännu.

- Men vissa kan jag säga direkt. Som Satellit, Sol vind och vatten, Jag vill ha en egen måne, Jag har fångat en ängel.

Annons

- Min egen Tedfavorit är nog Come Give Me Lovesom var med på hans tredje platta, tror jag. Den har även Helen Sjöholm och Deportees spelat in.

En särskild barnföreställning blir det också i amfiteatern, som traditionen bjuder: 12 augustimed Mojje och musiker. Då är det fri entré.

Biljetter släpps 25 april. För mer information, se www.sovde.se.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons