Annons
Nyheter

Unga sjungande nunnor

Nunnor, nazister och en sjungande sjubarnsfamilj. Japp, det är "Sound of Music" som S:t Nicolai Flickkör ger sig på i en konsertversion på söndag kväll.
Nyheter • Publicerad 10 oktober 2010
St. Nicolai Flickkör förvandlas på söndag till nunnekör, och delar av Lilla Flickkören samt Barnkören medverkar som barnen von Trapp i konsertversionen av "Sound of Music".
St. Nicolai Flickkör förvandlas på söndag till nunnekör, och delar av Lilla Flickkören samt Barnkören medverkar som barnen von Trapp i konsertversionen av "Sound of Music".Foto: 

Aktörerna är förstås allt för unga för att ha varit med när Julie Andrews-filmen gjordes 1965, men har ändå inte kunnat undgå att höra bitar av filmhistoriens största musikalsuccé. 20-åriga Jessica Persson, som gör huvudrollen som guvernanten Maria, uppskattade filmen – och musiken – mycket.

– Roligast att sjunga är så klart min sololåt, "The Sound of Music", berättar Jessica, som tycker att texterna funkar lika bra i den svenska version som kyrkokören valt att framföra.

Annons

– Ibland kan det kännas lite löjligt när man översätter engelska grejor till svenska. Men detta funkar jättebra, säger hon.

Jessica Persson har sedan barnsben drömt om en musikalkarriär, men har varit på vippen att lägga den på hyllan.

– Jag är inte säker längre, säger hon, det är så svårt att bli musikalartist. Man ska ha "hela paketet", kunna sjunga och dansa och agera. Jag är ingen dansare helt enkelt. Men bara jag får jobba med musik så är jag glad!

Till en av de manliga rollerna, brevbäraren Rolf, lyckades Flickkörens ledare Britt-Louise Håkansson värva en kille från rockens jaktmarker; Simon Böös, sångare, gitarrist och trummis i en rad lokala rockband.

– Att sjunga musikaler, det är inget som jag gör varje dag, säger Simon. Men varför inte, det är en rolig utmaning.

Simon sjunger "I'm 16", eller "Du är 16" som den heter på svenska, i duett med flickkörens Jonna Lindberg.

– Första gången var det lite att bita i, berättar Simon Böös. Men låten sätter sig snabbt. Det är en glad melodi som man lätt kommer ihåg.

Inhoppet har faktiskt gett Simon Böös blodad tand:

– Första gången jag sjöng med kören, på en musikalkväll för fyra år sedan, öppnade det verkligen musikalbitarna för mig. Då hade jag heller aldrig uppträtt utan instrument i handen.

– Sedan har jag faktiskt börjat skriva en hel del musikalinspirerad musik själv. Så det har redan gett mycket.

Anna Thulin
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons