Annons
Nyheter

Unga piggsvin kära på lasarett

"Fem smutsiga små fingrar", "Tuff tjej i lyxförpackning" - det ekade av gamla svenska schlagerklassiker på Rosenhagen i går, när Piggsvinsteaterns ungdomsgrupp hade premiär på farsen "Kärlek på lasarett".
Nyheter • Publicerad 25 april 2003
BILD: LARS THULIN
BILD: LARS THULINFoto: 

BILD: LARS THULIN Publiken tog uppskattande emot skämten i den svenskskrivna - dock inte av piggsvinen själva - schlagerkomedin, som utspelar sig på en privat vårdklinik. Där har man en plastmaskin som kan revolutionera sjukvården, genom att automatiskt plasta in brutna ben och stukade vrister och eliminera allt behov av gipsande. Linus Forsberg gör rollen som den av kvinnorna uppskattade syster Jan, som blir inblandad i flera romanser under styckets gång. Samtidigt kan han inte låta bli att känna det som om klinikens kvinnliga doktor bara utnyttjar honom - varför byter hon exempelvis alltid ämne när han undrar när han ska få sin lön? Linus får också chansen att spela upp som "tuff grabb i lyxförpackning". Komedin tar en dramatisk vändning när bankrånare rusar in och tar gisslan, och hur det går ska vi inte avslöja här, Möjligheten finns ju att ni vill ta reda på det själva, och det kan ni göra i den enda föreställning som återstår. För den som inte vill missa chansen att se de unga piggsvinen i aktion ges en chans lördag eftermiddag klockan 16.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons