Nyheter

Unga gäster på första stadsparkskonserten

"Har ni suttit här sedan i fjor?" undrade en sedvanligt skämtsam Bertil Ahlberg när han hälsade publiken välkommen till tisdagskvällens stadparkskonsert - den första av sju med Trelleborgs Musikkår i sommar.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Uppskattningsvis omkring 500 personer hade sökt sig till Trelleborgs stadspark och premiärkonserten, vars tema var "Sol, vind och vatten". Vilket bland annat inbegrep en smäktande "Ta mig till havet". För att riktigt få till det hade musikkåren fått döpa om det annars inte så passande OS-temat från vinterspelen i Calgary från "Winter Games" till "Summer Games". Dirigenten Jörgen Flink och musikkåren får ursäkta, men höjdpunkten var dock för många kvällens celebra gästartister: 33 sex- eller sjuåringar från kören på Modeshögs förskola. Utan skor klev småttingarna fram till scenen, lyftes upp på kanten av sina fröknar och satt sedan och sjöng och dinglade sina små rosa fötter till Olle Adolphsons "Barfotavisa". - Det är roligt att sjunga, man blir så glad av det, förklarade snart sjuåriga Julia Hägg efteråt. - Jag kunde alla orden och var inte ett dugg nervös, sa Julia, som lärt sig den tre verser långa visan tack vare att sångfröken Rosa Andersson på Modeshög alltid ritar bilder till texterna när de sjunger på de musiktimmar eleverna kan ha som tillval. Evenemangen kommer från och med nästa konsert att hållas varannan måndagskväll. Den 23 juni är temat "Parken svänger", med tenorsaxofonisten Inge Petersson som gäst. Redan på onsdagskvällen i denna veckan är det dock dags för Söderslätts musikkår att ta över Stadsparken, för att hålla den första av tre allsångskvällar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.