Annons
Nyheter

Under parasollen vid havets rand

Nyheter • Publicerad 7 juli 2005

Vi var ett gott gäng som satt nere på uteserveringen vid havet i onsdagskväll och umgicks och hade det trevligt " och glodde på omgivningen.

Jag och min gode vän J funderade allvarligt på att ta oss ett nakenbad " någon gång ska det ju vara premiär även för en badkruka som jag. Vi övervägde noga hur långt från serveringen vi behövde gå för att inte göra skandal med vårt nakenbad. Eller skulle vi satsa på succé precis i kanten av serveringen?

Annons

Vi avråddes bestämt av kvinnorna som menade att vi skulle bli arresterade för förargelseväckande utseende och det fick oss att tveka en aning. Men det stora spörsmålet var huruvida det var tillräckligt varmt i vattnet. Det var förvisso några stycken som badade men det visste vi ju inte vad det är för folk. Det kunde ju vara erfarna vinterbadare...

Men så kom det två unga töser gående med bestämda steg mot vattenbrynet. Vi följde dem noga för att se deras reaktion när de satte tårna i vattnet. Och det blev helt avgörande. Båda två skrek till och utbrast: "Fy, vad det är kallt", och så vände de och gick tillbaka. Således inget nakenbad denna gång.

Strax efter kom det en man gående med en rejäl packning. Precis nedanför oss på serveringen bullade han upp med minigrill, vin, sallad, filtar och lite annat och gjorde sig en måltid utan att låta sig störas av våra nyfikna blickar.

Tyvärr fick han ge ge upp och fly eftersom det hastigt drev in en stormande åskskur som fick oss alla att packa ihop oss under parasollerna.

Det är kul att se hur ett litet åskväder kan föra människor samman. När vi satt där och hukade under parasollerna kom vi nära varandra och på bara någon minut hade vi gjort nya, trevliga bekantskaper. Och vi delade broderligt och systerligt på både utrymme och vin.

Sedan tog åskvädret i på allvar och parasollerna hotade att lyfta från marken så vi fick dra oss inomhus. Men vad gjorde det? Vi fortsatte vår goda samvaro tills personalen slängde ut oss men då var det ändå tid att gå hem. En hälsning till alla som var där!

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons