Annons
Nyheter

Udda fågel bjöd på skön paus

En något udda fågel i SRF-sammanhanget. Av publiktillströmningen att döma är detta heller inte bandet majoriteten tagit sig till Norje för. Coheed and Cambria inbjuder varken till hysterisk headbanging eller vrålande allsång.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2008

Nej, här handlar det om säregna tongångar, med lekfulla instrument som vävs ihop med sången.  

Experimentellt och egensinnigt. Musikaliskt handlar det mer om känsla än maximala gitarrprestationer, och det finns en speciell vemodig ton i alla låtar. Detta förstärks av 2 körtjejer som med sina förtvivlade stämmor backar upp sångaren Claudio Sanchez.

Annons

Sanchez själv utgör showens medelpunkt, med sin säregna ljusa sångröst och sitt gitarrspel. Han låter också musiken tala för sig själv, mellansnacket är i det närmaste obefintligt. Jämfört med bandets skivor är ljudet avskalat och råare, men den speciella tonen bandet förmedlar finns där. Och för de som lyssnar är konserten en skön paus i det normala utbudet.

Enda gången det närmar sig ett publikt deltagande är när bandet infogar en snutt av Iron Maidens "the trooper" mitt i en låt. Stor förtjusning för de som ser konserten av ren nyfikenhet. En speciell konsert, en oväntad bokning, kul att uppleva även om det går i stå ibland när långa instrumentala partier tar överhanden.

Jakob Dahlin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons