Annons
Nyheter

Två generaler på festen

En ny ordförande och en ny festivalgeneral som ska dela ansvaret med Lasse Svensson. Det var en Palmfestival i ny kostym som presenterades på tisdagen.
Nyheter • Publicerad 25 april 2012
Palmfestivalens nya ledartrojka. Ola Svensson, i mitten, är ny ordförande och Mia Melander är ny festivalgeneral. En syssla hon ska dela med Lasse Svensson.
Palmfestivalens nya ledartrojka. Ola Svensson, i mitten, är ny ordförande och Mia Melander är ny festivalgeneral. En syssla hon ska dela med Lasse Svensson.Foto: Claes Nyberg
...liksom Wizex.
...liksom Wizex.Foto: Annica Jönsson
Perikles kommer till festivaltältet...
Perikles kommer till festivaltältet...Foto: Tom Wall

– All förändring är nyttig. Men det är också viktigt att bevara statusen som festivalen har, sa nye ordföranden Ola Svensson på en pressträff innan årsmötet.

Den som ska dela generalansvaret med Lasse Svensson är Mia Melander, känd från Teater Tittin. Efter att hon meddelat festivalkommittén att hon var intresserad av en roll i festivalen kom så småningom erbjudandet om ett delat generalskap. Det var svårt att tacka nej till.

Annons

– Det ska bli fantastiskt roligt. Jag ser fram emot att vara en del av ett så här stort arrangemang och att få vara med när det händer något positivt i stan, säger Mia Melander.

I takt med att festivalen vuxit har också ansvaret på festivalgeneralen blivit tyngre. Det är en av anledningarna till att man väljer att dela upp ansvaret.

– Det är också skönt att ha ett bollplank, säger Lasse Svensson.

På tal om Teater Tittin så kommer sällskapet att uppträda på Palmfestivalens kickoff i festivaltältet torsdagen den 23 augusti.

På fredagen blir det allt enligt traditionen både lokala Jukeboxers och regionala Perikles.

– Vi vågar inte plocka bort Perikles på fredagen. Det är bra tryck den kvällen, säger Frans Hellstrand, ny sekreterare i styrelsen.

Mer dansmusik blir det på lördagen, då klassiska Wizex spelar. Förband blir lokala Feelix Coverband. För de något yngre kommer gruppen Airwipp att göra shower i parkour och freerunning som innebär att man på ett smidigt sätt och utan hjälpmedel tar sig förbi olika hinder.

Men vilken artist som blir det stora dragplåstret på lördagen i Stadsparken är inte klart.

– Det jobbar vi fortfarande på, säger Frans Hellstrand.

Jarl Svensson, som nu avgår som ordförande efter ett par decennier på posten och som startade festivalen med Alf Näslund för 37 år sedan, tycker det känns okej att stiga åt sidan.

– Det är roligt att vara ordförande men någon gång är det tid att stiga av. Det är dags för de yngre att ta vid, antingen man vill eller ej, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons