Annons
Nyheter

Turning Leaf öppnar festivalen

På fredag smäller det. Klockan tre öppnas portarna till Trelleborg Music Festival. Först ut är sydskånska retrorockarna i Turning Leaf, som fått nytändning efter några år med bobyggande och familjebildande.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2008
Turning Leaf är första band ut, när Trelleborg Music Festival drar igång i morgon. Här syns gitarristen Patrik Lindberg, sångaren Pär Wennerström och basisten Mats Ohlsson, när de rockade på Helgeå festival förra året. Bild: Willy Alm
Turning Leaf är första band ut, när Trelleborg Music Festival drar igång i morgon. Här syns gitarristen Patrik Lindberg, sångaren Pär Wennerström och basisten Mats Ohlsson, när de rockade på Helgeå festival förra året. Bild: Willy AlmFoto: 

Egentligen anmälde Turning Leaf sitt intresse att spela på festivalen alldeles för sent, när hela programmet redan var spikat. Men en skiva lyckades de ändå få iväg till festivalgeneralen Per Svensson. Det räckte för att det skulle ta skruv.

- Pelle fick vår musik. Det gick det ett par dagar, sen ringde han upp och sa att han ville ha med oss, säger Mats Ohlsson, basist i Turning Leaf.

Annons

Så arrangörerna bestämde sig för att börja livemusiken ett par timmar tidigare, bara för att kunna klämma in Turning Leaf. Och plötsligt hade de fått äran att öppna Palmrocks miljonsatsning.

- Vi gled in lite på ett bananskal, men det ska bli riktigt kul att öppna festivalen. Att de lagt till en extra speltid bara för oss känns så klart väldigt gott, säger Mats.

Och det är inga dunungar som Palmrock satt som öppningsakt. Turning Leaf är en vidareutveckling av coverbandet Shamrock, som lirat ihop sedan början av 90-talet och gjort många spelningar i Trelleborg genom åren. I början av 2000-talet bestämde sig trion för att också satsa på eget, plockade in en sångare och en organist och bildade Turning Leaf. Debutplattan Finallykom 2003, men sen la familjebildanden lock på satsningarna. Tills nu.

- Det här är lite av en nystart för oss. Nu har barnen blivit så pass stora, att vi kan ha lite tid att satsa på musiken igen. För man har ju alltid den där drömmen om att släppa sin egen musik, även om vi kanske lagt de stora rockstjärneambitionerna på hyllan, säger Mats.

Nu har bandet börjat jobba på en andra skiva,som de planerar att släppa nästa år. Och det finns lite vaga planer på att göra något ihop med två andra lokala rockband, Svedalabandet Bulldoggs och Trelleborgsbandet Lovehandles. Lovehandles är för övrigt också aktuella för Trelleborg Music Festival, med en spelning på lördag kväll.

- Jag råkade ramla på gitarristen i Lovehandles, som jag spelat med förr i världen, för ett tag sedan. Då började vi snacka om att göra något ihop. Det hade varit kul att dra ut på lite turné tillsammans med Lovehandles och Bulldoggs, säger Mats.

Men först ska de damma av gitarrerna och hammondorgeln, och öppna helgens festival med en timmes rifftung, 70-talsklingande hårdrock.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons