Nyheter

Tryggt med diskande män

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2006
Tryggt med diskande män
Tryggt med diskande mänFoto: 

Varför gillar vi inte barn i Sverige? Det finns faktiskt restauranger där man helst inte ser att man har barn med sig och det finns en hel del caféer där man inte får ta in en barnvagn. Man skyller på platsbrist men det går ju alltid att ordna om viljan finns.

Och under en flygning till Madrid fanns det ett ungt par med ett väldigt litet barn med ombord. Det lilla barnet blev skrämt av tryckförändringen i öronen och började gråta och grät sedan hela vägen till Madrid. De satt tre bänkrader framför mig, och till höger om mig satt en dryg, svensk gubbe som hela tiden klagade på det gråtande barnet och att det var för jäkligt att folk släpade med sig sina skrikande ungar på flyget. Till slut bad jag honom hålla käft och lovade bjuda honom på en whisky bara han slutade gnälla om ungen. Däremot led jag med både barnet och de stressade föräldrarna.

Vid ett tillfälle i somras försökte jag provocera alla nyblivna föräldrar med barn i vagn genom att skriva att de borde förbjudas på gågatan enär de utgjorde ett hot mot oss andra gångtrafikanter. Ingen av de familjer med små barn som jag känner lät sig provoceras, de bara skrattade åt mitt billiga försök. De visste förstås att jag mer än gärna blir överkörd av en barnvagn – hellre det än en av spårvagn i Göteborg, eller Barcelona för delen, där den stora arkitekten Gaudi blev överkörd av just en spårvagn och dog 12 juni 1926.

Men det märkliga var att de reaktioner jag fick på min misslyckade provokation var att en del hedervärda medborgare i den övre åldern hörde av sig till mig och höll helhjärtat med. Barnvagnar borde förbjudas på gågatan!

Jag häpnade förstås och funderade en stund på vad som skulle hända om jag skrev att alla pensionärer med rullatorer borde förbjudas på vissa gator...

För övrigt har jag fått veta att många kvinnor gärna somnar på kvällen till ljudet av makens eller pojkvännens diskande. Enligt min sageskvinna är det ett synnerligen rogivande och tryggt ljud. Hon berättade vidare att en av hennes vänner faktiskt brukar be sin pojkvän att diska lite när hon inte kan sova. Jag drar mig till minnes att en kvinna jag kände också tyckte det var jättemysigt när jag stökade i köket och hon satt och läste i rummet bredvid.

Jo, jo...det är så ni vill ha det. Tryggt och bra med mannen fjättrad vid diskbänken.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.