Annons
Nyheter

Trovärdig förövning

Danne och Jonna har varit ihop i åtta år. Alla vännerna i den grå, fuktskadade förorten Fisksätra, där de bor, tror att deras relation ska vara för evigt. Men när Jonna får ett jobb som kräver att hon är borta i veckorna, börjar Danne umgås allt mer med deras nya granne, den hippa medietjejen Micka. Tycke uppstår, och Micka och Danne påbörjar en trevande romans.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2009
Daniel Gustavsson och My Bodell i Fishy.
Daniel Gustavsson och My Bodell i Fishy.Foto: 

Maria Blom är regissören bakom Masjävlaroch Nina Frisk. Fishyär inte en ny film av henne utan "en gammal film av en ung Maria Blom", som det står på omslaget. En provfilm, som Blom gjorde åt Memfis Film innan Masjävlar. Och visst märks det att produktionen är lågbudget. Men den billiga produktionen stör sällan. Snarare bidrar den till att förstärka den tröga känslan av trött, lågmäld depression, som hänger över Bloms Fisksätra.

Men det är tack vare My Bodell och Daniel Gustavsson som historien lyfter. Deras insatser i huvudrollerna får Danne och Micka att kännas som riktiga människor, med glåmig hy, motstridiga drömmar och komplicerade känslor.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons