Annons
Nyheter

Trelleborgstjej i Londonmusikal

De goda nyheterna för Lisa Romée är att hon fått huvudrollen i en Londonmusikal. De dåliga är att hon riskerar att kokas i snor.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2006
Lisa Romée. ARKIVBILD: LARS THULIN
Lisa Romée. ARKIVBILD: LARS THULINFoto: 

Den sortens äckelskräck fyller många barn med förtjusning, åtminstone i London. För det är där som barnmusikalen The Witch's bogey gjort succé.

När den hade nypremiär i slutet av januari var det Trelleborgstjejen Lisa Romée som hade den kvinnliga huvudrollen, som tjejen som ska försöka hindra den elaka häxan från att koka fler barn i snor.

Annons

Lisa, som bland annat sjungit i Joseph & The Amazing technicolor dreamcoat på Slagthuset, går egentligen numera på lärarhögskolan i Malmö. Men när hon fick erbjudandet från Peoples theater company tänkte hon snabbt – och tog ett friår från skolan.

– Mitt hjärta ligger i att spela musik. Jag kunde inte motstå det, berättar Lisa.

Det var genom en kompis, som råkar vara flickvän till killen som skrivit barnmusikalen, som Lisa fick chansen. Jobbet varar bara i två månader, men efter det ska truppen göra ännu en barnmusikal på turné, och möjligen kan Lisa hänga på då också.

– Jättekul, tycker Lisa. Det är omtumlande eftersom det hände så snabbt, och det var mycket manus och många sånger att lära sig .

Men innan hon bestämmer sig för någon förlängning vill Lisa se om hon trivs. Hon ska bo hos kompisar i den engelska huvudstaden.

– Jag har jobbat där ett halvår som servitris, berättar hon. London är ett ställe man gärna återvänder till.

25-åriga Lisa Romée pluggar till musiklärare, med inriktning på sång.

– Helst skulle jag vilja bli sångpedagog. Där finns ju en länk mellan mitt lärarjobb och mitt artisteri, säger Lisa.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons