Annons
Nyheter

Trelleborgsrevyn satsar på urkul nyårsfest

Trelleborgsrevyn lovar att bjuda på en urkul revy till nyår - åtminstone till namnet. "Urkul - en revy i tiden" kommer bland annat att bjuda på nummer om den manligt dominerade demokratigruppen i Trelleborg, och dessutom hotar den manliga delen av ensemblen dyka upp på scen enbart iklädda blöja.
Nyheter • Publicerad 26 november 2003

Och blir det garanterat urkul, Trelleborgsrevyns Jonas Andersson? - Visst blir det det, absolut! - Det blir en blandning av lokala och aktuella sketcher och sångnummer om allt i från Carolina Klüft till kloning, ländernas samarbete i EU och en viss tidning i stan. Som synes kommer åtminstone vissa av numren att specialsys efter de lokala förhållandena. Och den fem tjejer starka baletten jobbar dessutom med ett dansnummer med rugbybollar, med anspelning på det framgångsrika laget Pingvin. - Man behöver ju faktiskt inte prata eller sjunga för att det ska bli lokalt, konstaterar Jonas Andersson. Premiären sker som vanligt på Grand på nyårsafton, och därefter blir det 13 föreställningar på lördagar och söndagar fram till den 8 februari. Regissör blir precis som förra året den pensionerade operasångaren Ulf Björkegren, och dennes fru Christel Hansson-Björkegren svarar för koreografin. Christel ligger bakom att revyn förvandlats till rena drivhuset för talanger från det estetiska programmet på Vellinges Sundsgymnasium. - Av de tolv personer som står på scenen i år är det bara fyra som inte gått på Sundsgymnasiet, berättar Jonas Andersson. Det är förstås mycket tack vare att Christel är lärare där. Ny i ensemblen är Elisabeth Dietrich, som förstås gått på Sundsgymnasiet och dessutom var med i Slagthusets uppsättning av "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat". Förutom henne och Jonas Andersson ingår även Jessica Türsch-Andersson, Katarina Johnsson, Markus Kinnunen, Pierre Malmqvist och Markus Jönsson och kapellmästare Helmut Bisztron i ensemblen, som repat sedan i september. - Men nyårsafton kommer alltid för snabbt, hur man än bär sig åt, säger Jonas Andersson. Plötsligt är det väldigt brått. - Det är förstås premiären man ser fram emot. Och Ulf Björkegren är en bra, erfaren regissör som satt upp både Vita hästen och My fair lady. Det enda svåra skulle väl vara för honom att få tyst på oss - vi snackar hela tiden. Inte så att vi är odisciplinerade, förstås, det är mest skaparglädje!

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons