Annons
Nyheter

Trelleborgs-Malena: "West End Star var en lärorik terror"

På lördag gäller det "Vem blir nästa svenska musikalstjärna i London? "Jag skulle satsat på det här mycket tidigare, säger Malena Björner från Trelleborg, som kan bli vår nästa "West End star".
Nyheter • Publicerad 7 december 2007
Lite tips om rätt låtval delade programledaren Magnus Carlsson med sig av till Malena Björner, allsångsledare och Titt-in-aktör från Trelleborg. BILD: Micael Engström
Lite tips om rätt låtval delade programledaren Magnus Carlsson med sig av till Malena Björner, allsångsledare och Titt-in-aktör från Trelleborg. BILD: Micael EngströmFoto: 

Såväl 40-åriga Malena från Trelleborg som 19-åriga Ystadtjejen Sara Larsson lär synas i rutan på lördag, när nya dokusåpan West End star sänds i Tv 3.

Bland 800 sökande sållades tjejerna ut till finalomgångarna, där drygt 40 tjejer tävlar om rollen som "lady of the lake" i Spamalot, Monty Python-musikalen som drar fulla hus i London.

Annons

– Det ska bli lite "Idol på Tv 3", berättar Malena Björner, som dock försäkrar att likheterna stannar vid urvalsprocessen.

– Vi ska inte alla stöpas i samma form och det blir ingen förnedrings-tv. Juryn är tvärtom fantastisk och uppmuntrande.

I juryn finns skådisen Ruben Sallmander, producenten Anders Albien och sångcoachen Ulrika Uhlin.

– De såg ingen anledning att såga oss jäms med fotknölarna. Hur ska vi då kunna komma tillbaks och göra något bättre? Man ska få konstruktiv kritik och veta vad man ska jobba mer med, berättar Malena.

Själv fick hon rådet att jobba mer med "huvudklang", operasångarnas sätt att sjunga.

– Men det tyckte de att nästan alla behövde jobba med, säger Malena. Och ska man klara åtta föreställningar i veckan måste man nog ha den tekniken, annars orkar inte rösten.

Trots att hon peppats av castingen och de första uttagningarna beskriver Malena upplevelsen som "psykisk terror".

– Man får vänta så himla många timmar, förklarar hon. Samtidigt är det här det roligaste jag gjort i hela mitt liv!

Standarden på det sökande, både amatörer och proffs, beskriver Malena som hög och i varje vända var hon förvånad över att hon – en oskolad entusiast – inte skickats hem för länge sedan.

– Detta var ju min första "audition" överhuvudtaget. Och något hade jag nog. Juryn tyckte att jag hade en härlig personlighet, vilket är viktigt i de här sammanhangen. Ruben Sallmander tyckte att jag var "en go' och gla" skåning"! Så hur gick det? Är Trelleborgs-Malena eller Sara från Ystad kvar i de finalomgångar som sänds senare i höst? Ja, där är de bundna till tystnad.

Annons

– Jag vågar knappt gå ut, folk frågar hela tiden! säger Malena.

På frågan om det varit plågsamt att hålla tyst – med tanke på trycket utifrån, alltså – svarar Malena lite förvånande nej.

– Om jag hade berättat hur det gick, hur tråkigt hade det då inte varit för alla som tänkt följa serien i tv?

Oavsett hur det går har Malena fått sig en hel del till livs genom att drillas av professionella producenter.

– Är det något jag ångrar så är det att jag inte gjort det här tidigare. Jag har inte riktigt vågat eller trott på mig själv, och det är lite synd.

– Fast jag har kanske inte varit redo, funderar Malena Björner. Att vara 40 och börja i musikalbranschen har nog sina sidor, men å andra sidan kan jag nog hantera det på ett annat sätt.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons