Annons
Nyheter

Trelleborgare uppträder i "Dirty Dancing"

4 frågor till Robert Bengtsson, trelleborgare som uppträder i "Dirty Dancing" i Stockholm, till och med maj.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2012
Robert Bengtsson (i mitten).
Robert Bengtsson (i mitten).Foto: Mats Bäcker

Hur gick premiären på Alla hjärtans dag?

– Det gick bra, men jag var förvånad över att publiken var äldre än vanligt, förbluffande många femtioplussare. De var lite avvaktande till en början, men mot slutet exploderade det. En underbar känsla. Det var som en hockeymatch eller en sommarkonsert med Bruce Springsteen. Folk dansade i foajén och ut på gatan.

Annons

Vad gjorde du precis innan ridån gick upp?

– Oglamouröst nog sms:ade jag min flickvän och bad henne att spela in teveserien "The Shield" på femman, haha. Hon önskade lycka till, och skrev att jag inte fick glömma att ta med hennes pincett hem. Jag lånade den för att plocka ögonbrynen till föreställningen.

Hände något oväntat på scenen?

– Nja... Ibland tar folk i sin entusiasm på sig fel kläder och går in på fel ställen. Då får man låtsas som ingenting och spela vidare. Det handlar om att göra fel med övertygelse. Det blir lättare ju mer rutinerad man är. Jag minns när jag var yngre och spelade i Trelleborg, och folk inte alltid förstod vad man höll på med. Då var det lite jobbigt att se sina kompisar i ögonen efteråt.

Tips på scenkonst i vår?

– Till påsk visas "Jesus Christ Superstar" på Göta Lejon i Stockholm. Det blir nog väldigt bra, Ola Salo som spelar huvudrollen är fantastisk.

Louise Löfgren
Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons