Annons
Nyheter

Trelleborgare i ungdomsfilm

Musiken i gamla snickeriet i Staffanstorp dunkar högt. Det pågår ett rejv därinne. På låtsas. Det är Janne Linell, filmare från Trelleborg som spelar in en spelfilm om några ungdomar som går ner sig i knarket.
Nyheter • Publicerad 31 juli 2002

Janne Linell. BILD: TOMAS NYBERG Filmen utgår från Staffanstorpsbon Jocke som 1997 endast 17 år gammal avled av en överdos heroin. Det gick illa även för resten hans kompisgäng som fastnade i missbruk och kriminalitet. I dag har tre av medlemmarna dött i knarkmissbruk. Manus baseras på intervjuer med föräldrarna till Jocke och de ungdomar som överlevt. Filmen ingår i en drogförebyggande satsning som genomförs med början till våren i projektkommunerna Trelleborg, Staffanstorp och Ystad. Filmen ska tillsammans med en bok och undervisningsmaterial spridas till alla småkommuner i hela Sverige. Förhandlingar pågår även om en visning av filmen i TV med uppföljande debatt. Malin Jeppsson läser estetisk linje på Söderslättsgymnasiet och spelar en av flickorna i tjejsvansen kring huvudpersonen Jocke. - Det är väldigt roligt. Så nu väntar man bara på att rollerbjudandena ska strömma in. Man får ta de chanser man får, säger hon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons