Annons
Nyheter

Trelleborg intar festivalen

Idag drar Malmöfestivalen igång och några av de många programpunkterna kommer från Trelleborg. Alley Girl och Trelle Belle Ukulele Orchestra går på scenen i helgen.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2013
Trelle Belle Ukulele Orchestra spelar i 60-tals tältet på lördag.
Trelle Belle Ukulele Orchestra spelar i 60-tals tältet på lördag.Foto: Claes Nyberg
Jonathan Sjöberg under en av Alley Girls spelningar. Bilden är från Alley Girls spelning på Y.E.S i Parken förra sommaren.
Jonathan Sjöberg under en av Alley Girls spelningar. Bilden är från Alley Girls spelning på Y.E.S i Parken förra sommaren.Foto: Hanna Folkemark-Ellborg

– Det ska bli jättekul. Vi börjar få vana av att spela ute men det är alltid lite nervöst, det kommer man aldrig ifrån, säger Jonathan Sandberg, sångare i pop-punkbandet Alley Girl.

Det är första gången de spelar på Malmöfestivalen. I våras var bandet ute på en mindre turné och spelade på åtta orter runt om i landet. I höst är målet att bandet ska spela in en EP och några av dessa låtar kommer de att spela på festivalen.

Annons

– Vi kommer bara att köra egna låtar, mest nytt material, säger Jonathan Sandberg.

Åttamannabandet Trelle Belle Ukulele Orchestra har däremot några spelningar på Malmöfestivalen bakom sig.

– Det brukar vara kul, med mycket folk och bra ljud, säger Gert Håkansson.

De kommer att bjuda på en blandad kompott och köra ett Siw Malmkvist-medley. Bandet blev helt tagna av henne när de uppträdde tillsammans tidigare i år.

–  Hon tog musten ur oss. Hon är häftig, rolig och hennes låtar är kul att spela, säger han.

På lördag kliver Trelle Belle Ukulele Orchestra upp på scenen intill Stadsbiblioteket. I nästa vecka bär det av till Liverpool där bandet ska göra fyra spelningar, bland annat en George Harrison-tribute.

– Mer ukulele åt folket, avslutar Gert Håkansson.

Louise Löfgren
Sanna Wahanta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons