Annons
Nyheter

Tredje gången gillt för showande band?

Killarna i Sunday's down är lugna inför dagens tävling trots att de inte bestämt vad de ska spela än. "En gång skrev vi om låten vi skulle spela en timme innan vi gick upp på scen. Blir det fel så skrattar vi bara åt det", säger Daniel Lignell.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2010
Foto: 
Foto: 
Exakt vad som händer på scenen idag vet bandet Sunday's down inte än – men det blir en rolig show lovar Loke Lindström (längst fram), Daniel Lignell, Samuel Svensson och Conny Hjertqvist.
Exakt vad som händer på scenen idag vet bandet Sunday's down inte än – men det blir en rolig show lovar Loke Lindström (längst fram), Daniel Lignell, Samuel Svensson och Conny Hjertqvist.Foto: 

TRELLEBORG. Under de tre år som Sunday's down har spelat ihop har både bandet och medlemmarna utvecklats mycket. Från början var det bestämt att de skulle spela skatepunk.

– Alla lyssnade på Millencollin då. Men det har blivit hårdare och hårdare. fast det är bra, för det har blivit mer eget då, säger gitarristen och sångaren Loke Lindström.

Annons

Vad spelar ni för musik nu?

– Tja... Alla i bandet lyssnar på olika musik så det blir lite olika. Vi har nog inte en enda låt som är i samma genre som en annan, skrattar Loke Lindström.

Killarna förklarar att så länge det låter bra så kör de på – oavsett om det är en hårdrocksballad eller punkrock. Och hittills verkar det vara ett koncept som funkar, även om Sunday's down inte har lyckats gå vidare någon av de två gånger de tidigare har tävlat i UKM.

– Det är kanske tredje gången gillt, hoppas Conny Hjertqvist.

Men egentligen är tävlandet mest en kul grej, säger de, och det som gör att en spelning blir bra är kort och gott att bandmedlemmarna själva har kul uppe på scenen.

Vilken är bästa spelningen?

– Tyskland, svarar de allihop med en mun.

Det var på 100-årsjubileet för Kungsleden som de fick åka över till Sassnitz för att spela vid firandet där.

– Det var bara en massa pensionärer där. Pensionärer och folkdansare, för det skulle bli dans efter vi hade spelat. Men vi fick igång dem fastän de var tanter över 70 år. De klappade och var med, berättar Loke Lindström.

Inför dagens spelning är det inte alls nervöst, menar de. Oavsett om det är någon som går ut med gylfen öppen eller om det blir fel i låten så löser det sig.

– Vi tar inte oss själva på så stort allvar. Vi är inga allvarliga killar, säger Loke Lindström.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons