Annons
Nyheter

Tre gör upp om stipendium

Yohanna Troell, Linnea Larsdotter Mikkelä och Victor Ståhl Segerhagen nomineras till kommunens kulturstipendium på 10 000 kronor. Alla är unga, lovande och har kommit en bra bit på väg i sina karriärer.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2013
Foto: 

– Vinner jag så kommer jag nog lägga pengarna på sånglektioner. Musik har alltid varit ett intresse, säger Victor Ståhl Segerhagen.

Han är uppvuxen i Trelleborg men har bott i Stockholm i sex år. Nu har han flyttat till Göteborg där han går på teaterhögskolan. Han medverkar också i teatergruppen Ung utan pung och har turnerat i landet. Målet är, förutom att förbättra sången, att jobba med teater och film.

Annons

– Det är inte vem som helst som kommer in på den utbildningen, säger Love Nilsson (MP), ordförande i kulturnämnden.

Yohanna Troell nominerades för sina insatser inom film.

Hon jobbar just nu med att färdigställa sin debutfilm ”Flutterby”, och har också filmprojekt igång med sin far Jan Troell.

– Jag var i San Francisco och visade min bakom kulisserna-film från ”Dom över död man” när jag fick höra det här, berättar Yohanna Troell. Och det är lustigt, för jag hade precis sagt att ”man blir inte profet i sin hemstad”. Jag är glatt överraskad, och ser det här snarare som en uppmuntrande spark i baken än en belönande klapp på ryggen.

Den tredje nominerade är Linnea Larsdotter Mikkelä, musikalartist i New York där hon bland annat har spelat med i A chorus line och Sound of music.

– Att jobba som musikalartist i New York är stort. Därför är hon nominerad, säger Love Nilsson.

Linnea Larsdotter Mikkelä tycker att det är jätteroligt att bli uppmärksammad i sin hemstad:

– Det är en ära att bli ihågkommen även om det var ett tag sedan jag var verksam i Sverige, hälsar Linnea via mail. Nomineringen gör mig extra glad eftersom den är en indikation på att mitt namn förknippas med kulturverksamheten i Trelleborg.

Vem som vinner är redan avgjort.

I torsdags röstade kulturnämnden. Men vi andra får inte veta resultatet förrän på Trelleborgsgalan den 21 november.

Maria Sällberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons