Annons
Nyheter

Tre badhus till sydskåne

Nyheter • Publicerad 31 mars 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Nu ljusnar det betydligt för kallbadhuset utanför Ystad. Och inte bara där. Enligt uppgifter från en vanligtvis välunderrättad källa kommer det att bli kallbadhus också utanför Bingsmarken och Trelleborg.

Enligt uppgift är det ett internationellt konsortium med kallbadhus som specialitet som intresserat sig för planerna i Ystad och hela den sydskånska kusten. Enligt uppgifter på företagets hemsida driver de kallbadhus på många olika platser runt om i världen och deras affärsidé är ungefär som hamburgerkedjorna " samma utseende och samma upplevelsekoncept på alla badhusen.

Annons

Efter lite grävande hittade jag företagets svenske kontakt, den turkisk-egyptiske Omar Ali Bengtsfors. Det svenska efternamnet kommer sig av att Omar Ali under en period befann sig just i Bengtsfors som flykting. Han blev så väl omhändertagen att han numera hyllar Sverige genom att kalla sig Omar Ali Bengtsfors. Han är specialist på bad och badhus. Jag når honom i hans bostad i Kairo och han bekräfta planerna för Skåne.

" Vi har ännu inte tagit några kontakter men följer noga utvecklingen i Ystad och vi har också tittat på den svenska kallbadhus-traditionen. Jag har ju själv varit på kallbadhuset i Malmö och det var fint och nu har de ett i Bjärred också. Vi ser en trend i detta och vill gärna ta oss in på den svenska marknaden.

Omar Ali Bengtsfors berättar också att man kommer att ta kontakt med ystadsarkitekten Claes B Persson för att försöka jämka ihop olika idéer.

" Vi vill ha lite mer orientalisk prägel på badhusen, ungefär som en pagod, säger Omar Ali Bengtsfors och berättar också att de vill introducera lite annorlunda underhållning.

" Det kommer att bli orientalisk dans " alltså vad ni brukar kalla för magdans " inne i badhusets kafé, där man också kan röka vattenpipa till kaffet. Och på stranden innanför badhusen har vi kamelridning för barnen.

Omar Ali Bengtsfors säger att om alla förhandlingar avlöper väl kan byggstarten ske redan till hösten. Då börjar man bygga på alla tre platserna samtidigt och badhusen kan stå färdiga nästa sommar.

" Det här går också att utveckla. Vi har provat, bland annat utanför den italienska kusten, med att även erbjuda övernattningar i husbåtar som ligger förtöjda till badhuset. Allt är möjligt, säger Omar Ali Bengtsfors.

Vi hörs!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons