Nyheter

Tobbe och Johanleder "Idol 2005"

Nyheter • Publicerad 11 april 2005
Tobbe Blom och Johan Wiman leder "Idol 2005" i höst.Bild: TV4
Tobbe Blom och Johan Wiman leder "Idol 2005" i höst.Bild: TV4Foto: 

Det blir Tobbe Blom och Johan Wiman som leder höstens talangjaktstävling "Idol 2005" i TV4. De har båda ett förflutet på TV4-kanaler som programledare.

I höstas var det David Hellenius och Peter Magnusson som ledde "Idol". Nu har det paret gått vidare till "Hey baberiba", och nya ledare behövdes. Valet föll på den tidigare oprövade konstellationen Tobbe Blom och Johan Wiman.

– Vi kände inte varandra tidigare, men har lärt känna varandra bra nu. Vår grej kommer att bli att med glädje, humor och charm att erövra tittarna hemma i sofforna, säger Tobbe Blom.

Johan Wiman är just nu programledare för TV400-programmet "Halvåtta". Han har tidigare haft serien "Wimans" på ZTV, och har lett flera olika evenemang för ZTV och TV3.

Tobbe Blom började sin tv-karriär 1999 i "På rymmen". Han har också i fem år varit programledare för barnprogrammet "Lattjo Lajban" i TV4, och jobbat som resereporter i "När och fjärran".

Några större förändringar av programmet är inte att vänta. Om några veckor inleds jakten på nya deltagare med en uttagningsturné över landet. Killarna åker med.

– Jajamensan, vi är med på hela resan. Vi kommer att träffa i princip alla som varit inne och sjungit för juryn.

Förra året fick programledarna ofta trösta ledsna deltagare som sågats av juryn. Blir det så i höst också?

– Ja, vi kommer nog att få agera både programledare och psykologer. Vi ska uteslutande stå på deltagarnas sida mot juryn, säger Tobbe Blom. (TT Spektra)

Daniel Åberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.