Annons
Nyheter

Timo lyser upp festivalen

Jag inser nu att jag haft uppåt väggarna fel uppfattning om Timo Räisänen. Att han är så mycket mer än en korsning mellan Broder Daniel och Håkan Hellström, och att det behövs en hel konsert för att förstå hans storhet.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2008
Timo Räisänen stod för en underhållande konsert. Bild: Martina Eriksson
Timo Räisänen stod för en underhållande konsert. Bild: Martina ErikssonFoto: 

Trots att bara en lite men hängiven klunga skvalpar framme vid stora scenen, lyser Timo och hans band upp festivalen med breda leenden och ständiga skratt. Timo Själv är lika skicklig på mellansnacket som på musiken. Det finns något i timingen, i detaljerna, i minerna och rörelserna, som gör att han är hejdlöst rolig att dela gräsmatta med.När Timo höjer sitt plektrum mot skyn, gör Gene Simmons-grimaser och river av en My Valentine som låter mer hårdrock än pop, då kapitulerar jag villkorslöst.En konsert med Timo Räisänen är ren, outspädd glädje. Och om musikkarriären börjar vackla, tror jag att Timo kan göra sig en ordentlig hacka som komiker.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons