Annons
Nyheter

Tillfället gjorde inte tjuven

Nyheter • Publicerad 9 augusti 2005

Jag kan inte riktigt släppa spökhotellet i Båstad " undrar om inte Gustav V har gästat hotellet? Jag tyckte mig höra hans knarrande röst härom natten. Fast han hade väl eget hus på Malen, kan man tänka.

Det är något väldigt spännande och fascinerande med övergivna hus. I söndags kväll, innan jag gick på filmfesten, snokade jag runt ordentligt på hotellet. Jag visst att jag var helt ensam i huset och kunde inte låta bli att titta in i det gamla restaurangköket, ner i den ödsliga nattklubben och jag kände på de flesta dörrar och hittade, till min förtjusning, en öppen dörr till en av sviterna.

Annons

Det var en riktig lägenhet med sovrum, badrum, kök, matsal och dessutom ett pyttelitet rum som sannolikt var till något tjänstefolk. Allt möblemang såg ut att vara från 1930-40-talen, väldigt slitet men med en kvardröjande charm och elegans. Självklart fanns det en stor balkong ut mot havet.

Jag övervägde starkt att flytta in i sviten istället för mitt eget lilla rum men sängarna var obäddade och jag skulle ju faktiskt bara sova och det gjorde jag minst lika bra i mitt eget rum.

Nere i nattklubben fanns alla bord och stolar kvar och den stora bardisken tronade vid ena väggen. Bakom bardisken fanns ett jättelikt glasskåp och det var fyllt av vodkaflaskor, magnumbuteljer med finaste, fransk champagne och whisky och konjak. Jag erkänner gärna att min puls gick upp i varv " kanske var det vid detta tillfälle som jag skulle bli tjuv efter ett långt, hederligt liv.

Löjligt nog titta jag mig nervöst omkring innan jag tassade in bakom disken och närmade mig glasskåpet. När jag höjde armen mot den stora Moet & Chandon-buteljen såg jag att handen darrade. Men spänningen upplöstes i intet, flaskan var tom. Precis som alla de andra. Det var bara skyltflaskor... Tillfället gjorde således inte tjuven denna gång och det är jag riktigt glad för. Nä, jag vet att jag inte hade tagit något även om flaskorna vart fulla...kanske bara serverat mig själv ett glas skumpa på balkongen i sviten...nej, tänk inte ens tanken.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons