Annons
Nyheter

The Hives drog i gång partyt

Tick tick...boom. När klockan tickar in på sextio minuters speltid bränner The Hives av i en sista kraftfull explosion, vars chockvåg blåser vaxet ur även de mest välkammade av festivalfrisyrer. Åtminstone lyckas Hives övertyga publiken om att konserten slutar där.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2008
Howlin Pelle i The Hives.
Howlin Pelle i The Hives.Foto: 

För när den sista överstyrda tonen klingat ut, börjar publiken lomma iväg från Hawaii. När Howlin Pelle och gänget kommer ut igen några minuter senare, har de tappat bort en stor portion av publiken. Synd, för dem som missar avslutningen.

För på övertid gör Howlin Pelle något som strider mot hela det egotrippade väsen som är The Hives. Hela konserten har Pelle gått på som en salig frikyrkopastor som hittat vägen till frälsning i en Hives-platta, och nu förklarar för församlingen hur fantastiskt detta Hives är. Det är ett självförhärligande som når parodiskt absurda nivåer, precis som det ska vara när det vankas Hives-konsert.

Annons

Men så plötsligt gör Pelle helt om, vänder på sina vita lackskor och förkunnar att bandet ska spela sveriges genom tiderna bästa rocklåt. Och det är inte en Hives-låt. Det är Hellacopters-klassikern (Gotta get some action) Now. Stort.

Hela konserten har varit en välbehövlig adrenalinspruta rätt in i Hultsfredsfestivalens hjärta. Partyt kommer igång, publiken låter sig villigt dompteras av Pelle Almqvist och Hives levererar, som alltid. Men där, precis där, hittar Fagerstas favoritsöner rallyväxeln som får konserten att lyfta från en rutinerad "så-här-hårt-rockar-vi-alltid"-spelning, till ett starkt och minnesvärt ögonblick i både Hives och Hultsfreds konserthistoria.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons