Annons
Nyheter

The Donnas - för snällt för att bita

1984 chockerade W.A.S.P. och Blackie Lawless Sverige med en brutal scenshow och låten Animal. Siewert Öholm kände sitt ansvar och trummade upp hetsig debatt i Svar Direkt. 2008 sjunger Donna A i The Donnas låten Like an Animal på Hultsfredsfestivalen.
Nyheter • Publicerad 15 juni 2008
Foto: 

Ingen reagerar. Kanske inte så konstigt. De har har nog inte riktigt samma typ av djur i tankarna, den goda donnan och den laglöse.

För när den coola amerikanska tjejkvartetten The Donnas klöser till, så är det med nedfilade klor. Det är ösigt, det är trallvänligt och när de kör feta rökare som Better off Dancing och Round and round så börjar hela kroppen rycka, tills jag skakar hår som en begagnad Waynes World-statist.

Men det är på tok för snällt för att verkligen bita på. Lite för mycket flickrumsplanscher och lite för lite motorcyckelhak, om du vill. Om de bara skulle dopa soundet med lite jävlar anamma, så hade donnorna kunnat bli tuffa på allvar. Men det är kanske bara en tidsfråga. Till dess förtjänar gitarrhjältinnan Donna R att få pryda nästa upplaga av Guitar Hero, som tack för sina ostoppbara solon.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons