Annons
Nyheter

Testament tillbaka i fin form

I år är det 25 år sedan thrashmetalbandet Testament först såg dagens ljus. Men trots att de varit med sedan thrashens barndom, har Testament aldrig riktigt lyckats ta steget ut ur skuggan bakom thrashgiganter som Metallica och Megadeth.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2008
Testament på Sweden Rock Festival. Bild: Tom Wall
Testament på Sweden Rock Festival. Bild: Tom WallFoto: 

Men trots att tåget gått för länge sedan, så har Testament envist mullrat vidare genom åren, och överlevt både avhopp, skivfloppar och allvarliga sjukdomar.

Så, lagom till jubileet, smäller Testament till med en formtopp av rang. För det är ett piggt gäng thrashveteraner som kommit till Norje. Med nya plattan Formation of Damnation i bagaget, får Testament marken att skaka med sina krossande hårda riff. Det de saknar i minnesvärda låtslingor, tar de igen tiofallt i ren muskelstyrka. Och när den biffiga Chuck Billy tar ton, är det väldigt svårt att föreställa sig att han för bara några år sen brottades med en cancer som gav sig på lungorna. För när Chuck ger sig fan på det, så vill jag lova att hans mullrande stämma studsar över hela Norje.

Så det är bara att konstatera. Testament är tillbaka och i finfin form.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons