Annons
Nyheter

Tekniska bekymmer präglade genrepet

Att genrepen inför ett så stort evenemang som en deltävling i Melodifestivalen ständigt präglas av tekniska bekymmer och allmän förvirring är förstås
Nyheter • Publicerad 4 februari 2007

Man hann dock utröna en del fakta, som gav vissa antydningar inför kvällens tv-sändning. Som att Elin Lanto hade med sig en alldeles egen liten hejaklack i form av ett gäng spralliga småflickor.

Och att Aleena Gibson såg sällsynt obekväm ut på scen. Måhända var det korsetten som spände för hårt? Men då hade hon i alla fall ansträngt sig tillräckligt för att klä upp sig en smula.

Annons

Kollegan Stefan Andersson beträdde scenen i lite skjorta och lite jeans. Inte särskilt gala... Annars var det många som växte med publiktillströmningen.

Veternanen Tommy Nilsson såg ut att trivas, Anna Books ögon glödde, och även Sofia Berntsson fick ordentlig fart på sandaletterna.

Tillsammans med Andersson & Gibson blev Sofia även en av vinnarna i den konstruerade röstningen, baserad på lottning, och kostade på sig ett riktigt uppskattande leende till skillnad från konkurrenterna.

Applåderna var inte oväntat flest när Anna Book och Tommy Nilsson ägde scenen för vardera tre minuter, men även Andreas Lundstedt med sin moderna hårddiscodänga blev snabbt publikfavorit och var dessutom kvicktänkt nog att klappa igång åskådarna under sitt välkoreograferade framträdande. Kristian Luuk var nervös och aningen förvirrad (glömde bland annat bort vad den ena "vinnarmelodin" hette), men också kul och klädsam.

Obestridligt snyggast dessutom, i sin eleganta svarta kostym och paljettslips. Hans humor är mer kvicktänkt och kryptisk än Lena Philipssons genomtänkta ironier, men den funkar trots allt minst lika bra. Han hade även självdistans nog att spela på sin egen förvirring, och kläckte bland annat ur sig kommentarer som: "Vilken kamera ska jag titta i imorgon?"

Hur mycket tekniskt strul genrepen än medför brukar allting alltid funka lagom till lördagens sändningar. Låt oss hoppas att Jönköping 2007 inte är ett undantag.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons