Annons
Nyheter

Tattoo-musiker gästspelar i Trelleborg

På torsdag kommer Trelleborgs gator och torg att fyllas av musik. Fem musikkårer gästspelar i stan med anledning av Ystad Tattoo.
Nyheter • Publicerad 12 augusti 2013
I veckan får Trelleborg besök av internationella musikkårer. Arkivbild från Ystad International Military Tattoo.
I veckan får Trelleborg besök av internationella musikkårer. Arkivbild från Ystad International Military Tattoo.Foto: Albin Brönmark

Tattoo handlar inte om att hylla tatueringskonsten, vilket man lätt kan tro utan det är en militärmusikuppvisning som äger rum utomhus. Vartannat år hålls Ystad International Military Tattoo och i veckan är det dags igen. Runt 500 musiker från olika länder deltar och de tio kårerna besöker i veckan ett antal skånska orter. På torsdag stannar fem kårer till i Trelleborg för en uppvisning, då runt 200 musiker deltar.

– Att bjuda in delar av musikkårer som medverkar under Ystad Tattoo är ett sätt att stödja detta evenemang som är en regional angelägenhet. Samtidigt ger det trelleborgarna som inte har möjlighet att ta del av evenemanget i Ystad en chans att få uppleva denna musikfest på hemmaplan, säger Ulf Bingsgård, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Annons

Deltagande kårer i Trelleborg är Polska gränsvaktens musikkår, Tyska försvarets stabsmusikkår, Musikkåren från franska tiraljörregementet, Franska artilleriskolans fanfarkår och drillkontingenten från vaktbataljonen i Berlin.

Ystad International Military Tattoo pågår den 14 till 17 augusti.

Louise Löfgren
Sanna Wahanta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons