Annons
Nyheter

Tar plats med udda musik

"Kul att de bokat något annorlunda", säger Malmösångerskan Miriam Aïda som spelar på Jazz i Smyge på lördag.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2009
Foto: 
Malmösångerskan Miriam Aïda spelar på Jazz i Smyge på lördag.
Malmösångerskan Miriam Aïda spelar på Jazz i Smyge på lördag.Foto: 

Vad ska du bjuda publiken i Smygehamn på?

– Jag kommer med min trio och vi har en gästartist, saxofonisten Fredrik Kronkvist. Vi ska spela låtar från en skiva som vi släpper i september. Det är svenska visor som vi arrangerat om i brasiliansk stil med originaltexterna omtolkade på portugisiska. Det blir Povel Ramel, Olle Adolphson och ett skånskt inslag också: "Jag har bott vid en landsväg".

Annons

Hur fick ni den idén?

– På den förra skivan gjorde vi brasiliansk musik men vi ville slänga in en låt från svensk tradition. Sen blev vi sugna på att fortsätta med det. Vi vill visa att man inte behöver leta så långt bort efter bra musik. Ofta är det tvärtom, att svenska artister åker till Brasilien och sätter svenska texter på brasiliansk musik. Men vi har en fantastisk låtskatt i Sverige.

Är det första gången du spelar på Jazz i Smyge?

– Jag har varit där några gånger med andra band, men det är första gången med den brasilianska musiken. Det är jättekul att de har bokat något lite udda. Det ska bli jättekul.

Lucas Dietrichson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons