Annons
Nyheter

Tänkvärt om att förlora fotfästet

Hallam Foe, som bygger på Peter Jinks debutroman, handlar om den 17-årige pojken Hallam. Han kan inte acceptera att modern tagit sitt liv. I stället tar han sin tillflykt till isoleringen i en trädkoja, där han börjar spionera på folk med kikare.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2008

Samtidigt letar han bevis på att styvmodern har mördat hans mor. När relationerna hemma surnar, flyr han till Edinburgh, bara för att springa på en kvinna som liknar hans mor. Ovetandes om Hallams bakgrund, ger hon honom jobb och bjuder in honom till sin säng.

Låter det knepigt? Då är det för att det är knepigt. Men David Mackenzies säkra personregi, tillsammans med Jamie Bells starka insats i huvudrollen, gör att berättelsen inte bara blir begriplig, utan också trovärdig och engagerande. Och Hallam Foes förvirrade sökande blir en bitvis oroväckande, bitvis charmig, men hela tiden väldigt mänsklig och tänkvärd berättelse om hur svårt det kan vara att hitta fotfästet igen efter en förödande förlust.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons