Annons
Nyheter

Taggade körledare i avgörande slag

Uddevalla-kören är "den bästa i världen". I alla fall om du frågar körledaren Erik Segerstedt. "Den är bättre än "Så som i himmelen"-kören", säger han kaxigt inför lördagens final i "Körslaget".
Nyheter • Publicerad 30 januari 2009
Erik Segerstedt och Hanna Hedlund är i final i Körslaget. Bilder: Scanpix
Erik Segerstedt och Hanna Hedlund är i final i Körslaget. Bilder: ScanpixFoto: 

På tal om "Så som i himmelen" så ska Erik Segerstedts motståndare Hanna Hedlund och hennes kör från Bollnäs framföra "Gabriellas sång" i finalen. Det har tittarna bestämt.

- Det är en fantastisk låt som har en plats i folksjälen. Men det hade varit skönare för mig om de valt en annan låt där jag inte sjunger solo, säger Hanna Hedlund.

Annons

Bollnäs-körens eget val föll på Sareks "Genom eld och vatten".

- I Hälsingland får alla med sig folkmusiken med modersmjölken. En tjej i kören kommer att kula, det är en speciell sångstil som fäbojäntorna använde när de kallade på djuren förr.

Uddevalla-körens eget låtval föll på Micke Rickfors rockklassiker "Vingar".

- Den är lite symbolisk för om vi vinner ska vi "köpa vingar" till någon som verkligen behöver det, säger Erik Segerstedt.

Den där kaxigheten är bara på ytan, egentligen känner han ödmjuk prestationsångest inför finalen.

Hanna Hedlund upplever samma känsla av att vilja överträffa sig själv. Leken har övergått i allvar.

- Nu när vi bestämt till vilket välgörande ändamål vi ska skänka pengarna om vi vinner har det blivit viktigt att vinna. Pengarna kan vara så avgörande, säger Hanna Hedlund.

Båda körledarna pratar om att tävlingen fött en fantastisk vi-känsla, inte bara i körerna utan i hela Bollnäs, respektive Uddevalla.

- Det är inte en människa ute på stan en lördagkväll klockan åtta i Bollnäs, alla sitter hemma framför teven, säger Hanna Hedlund.

Erik Segerstedt berättar att en elkedja i Uddevalla sponsrat kören med mp3-spelare för att underlätta övandet, och att han fått en egen bakelse döpt efter sig.

- Och en egen chokladbit, med mitt ansikte på, säger han och skrattar.

TTSpektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons