Annons
Nyheter

SVT lägger "Sommartorpet" på is

Sedan rekordåret 2004 med en snittsiffra på nästan 1,4 miljoner tittare har skaran ständigt minskat för SVT:s "Sommartorpet". Förra året låg motsvarande tittarsiffra på knappt 700 000 och nu väljer SVT att lägga programmet på is, skriver Aftonbladet.
Nyheter • Publicerad 1 april 2009
Foto: 

- Vi gör ett uppehåll eftersom vi vill satsa på andra program i sommar, säger SVT:s pr-chef Jan-Erik Westman till tidningen.

Förra sommaren var det hård kamp om tittarna mellan "Sommartorpet" och förre programledaren Ernst Kirchsteigers nya program i TV 4. "Sommar med Ernst" hade högre tittarsiffror än "Sommartorpet" under fem av sex program. Men att man förlorade kampen om tittarna har inget med SVT:s beslut att göra, hävdar man.

Annons

Isabelle Halling, som tog över "Sommartorpet" efter Ernst Kirchsteiger, tycker det är tråkigt eftersom hon anser att gick bra förra året.

- Det är ingen tävling och det känns som att det hade funnits plats för båda. Just nu tycker jag mest synd om tittarna, säger Isabelle Halling till Aftonbladet.

TTSpektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons