Annons
Nyheter

Svensktoppen nästa för Jukeboxers

Förra sommarens spelning på Palmfestivalen blev startskottet för Jukeboxers från Trelleborg. Ikväll tävlar bandet i Malmöfinalen av "Svensktoppen nästa" med sin första egna låt: "Tänder du på mig?"
Nyheter • Publicerad 8 juli 2011

– Det känns nervöst och kul på samma gång. Vi vet inte vad som kan hända, men förhoppningsvis går vi vidare, säger Freddie Andersson, sångare och gitarrist.

Jukeboxers har funnits i fem år i lite olika konstellationer. Hittills har de mest spelat covers: rock, dansband, schlager eller vad publiken önskar. Under förra årets Palmfestival stod musikern Mikael Ekwall i publikhavet. Han imponerades av killarna och bestämde sig för att skriva en låt åt bandet. En låt som nu tävlar om att gå vidare i Svensktoppens uttagning i Malmö.

Annons

– "Tänder du på mig?" är rak, halvrockig och har en refräng som i bästa fall fastnar i huvudet på folk, säger keyboardisten Kevin Öjvindsson.

Oavsett hur det går ikväll, ser Jukeboxers fram emot spelningar nästan varje helg i sommar. Bland annat är de inbokade att spela på årets stadsfestival i Trelleborg.

– Palmfestivalen är den bästa spelning som vi har haft. Öltältet var fullt, alla kunde låtarna och sjöng med, säger Kevin Öjvindsson om konserten förra året.

Hur laddar ni inför en spelning?

– Vi har inga trix. Vi tar det lugnt och snackar lite innan. Sen går vi ut och gör det vi är bra på, säger Freddie Andersson.

– Jag hoppas på fint väder och att det blir fullsatt i Malmö, vilket skulle innebära ett par tusen åskådare. Den roligaste publiken är den som dansar och sjunger med, hintar Kevin Öjvindsson.

Båda vill satsa på musiken och drivs av publiken gillar vad de gör. Nästa år planerar Jukeboxers att påbörja en skiva. Bandet vill inte avslöja innehållet, men det kommer bli en mix med både egna och andras låtar.

Louise Löfgren
Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons