Annons
Nyheter

Sven Bertil Taube till Jordberga

Sven-Bertil Taube kommer till sommarens festival på Jordberga gods, som också bjuder på "Operafest" med Malmö Operaorkester.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2002

Programmet inför det årliga musikevenemanget på Jordberga söder om Skurup är redan nu spikat, även om artister kan tillkomma. I år är det helgen 1-2 juni som festivalen hålls, och inledningskonserten svarar Sven-Bertil Taube för tillsammans med pianisten Martin Östergren. Senare under kvällen sjunger Gunilla Backman och Stefan Ljungqvist med Malmö Brandkårs Big Band, dirigerad av Russell Harris. Gunilla Backman har gjort flera stora musikalroller i Londons West End, bland annat i "Miss Saigon" och "Les Miserables". Hon valdes dessutom ut bland 700 sökande till att gestalta Greta Garbo i den musikal som Oscarsteatern i Stockholm sätter upp i höst. Stefan Ljungqvist är revyskådespelaren från Göteborg som blev känd genom tv-serien "Polisen i Strömstad" men som senare haft en karriär som underhållare och svensktoppsartist. Söndagen 2 juni viks för "operafesten", då stycken ur populära operor som La Traviata, Don Giovanni, Läderlappen med flera framförs. Malmö Operaorkester dirigeras då av Musikteaterns husdirigent Shuya Okatsu, och solistsångare blir sopranen Charlotta Larsson och tenoren Fredrik Zetterström. Festivalen avslutas på söndagseftermiddagen av Göteborgstrion Triple & Touch.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons