Annons
Nyheter

Suzie Q spelar i Trelleborg

Palmrock fortsätter att locka 70-talets rockhjältar till Trelleborg. Nästa sommar är det Suzi Quatros tur. Samtidigt växer festivalen till två dagar och byter namn – till Trelleborg Music Festival.
Nyheter • Publicerad 3 december 2007
Palmrock lockar 70-talets rockhjältar till Trelleborg. Bild: Scanpix.
Palmrock lockar 70-talets rockhjältar till Trelleborg. Bild: Scanpix.Foto: 

25- 26 juli smäller det. Då anordnas Trelleborg Music Festival i Stadsparken. Under hösten har intresserade kunnat lämna förslag på vilka artister de vill se på festivalen. Ett dussin namn har cirkulerat, men nu har Palmrock bestämt sig. Nästa års stora affischnamn blir amerikanska glamrocksveteranen Suzi Quatro.

- Jag såg henne på Sweden Rock i somras och tänkte att hon nog skulle passa Trelleborgspubliken. Hon är bred, det är inte bara fullt ös hela tiden. Dessutom är hon på gång med en ny skiva, så hon är fortfarande aktuell, säger Per Svensson, ordförande i Palmrock.

Annons

Tidigare år har de lockat Slade, Nazareth och Sweet. Nu är det dags för Suzi Quatro. Det är mycket 70-tal som gäller när Palmrock håller i trådarna.

- Det beror dels på att det ska passa en bred publik, med namn som många känner till och har hört talas om. Sen är det klart att det finns lite nostalgi i 70-talet också, säger Per Svensson.

Den nu 57-åriga Suzi Quatro började sin bana i Pleasure Seekers i slutet på 60-talet. Men det var som soloartist hon hade sina största framgångar. Med hjälp av låtskrivarduon Chapman och Chinn hade hon på 70-talet hits med glamdängor som Can the Can, 48 Crash och Daytona Demon. Hennes senaste skiva, Back to the Drive, kom 2006.

Quatro spelar sist på fredagskvällen den 25 juli.

Förband till henne är dels Hazy Dizzy, ett tributeband till AC/DC, dels lokala Dust, som fått förnyat förtroende efter en framgångsrik spelning på Palmrocken i somras. Och kanske tillkommer även någon större svensk artist, berättar Per Svensson.

Lördagen 26 juli är det dags för musiktävlingen Battle of the bands. I potten ligger en prissumma på 50 000 kronor, som går till det band som vinner tävlingen. Tävlingen är öppen för alla och anmälningar kan göras fram till början av maj via Palmrocks hemsida på www.palmrock.se.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Palmrock, Riffet, It Takes 2 och Kultur Trelleborg. Mats Hansson, ordförande på Riffet, är positiv till samarbetet.

- Det är kul att Palmrock försöker hålla en tradition vid liv, eller snarare återskapa den. En gång i tiden stod ju självaste Jeff Beck på scenen i Stadsparken och lirade. Så det är kul att Palmrock försöker återskapa den känslan, att vi faktiskt kan locka stora affischnamn även till vår lilla stad.

Biljetterna till festivalen släpps den första mars.

Emil Sandgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons