Annons
Nyheter

Suzi fixade festen

Vi börjar med ett litet konstaterande. Att få Suzi Quatro till Trelleborg har nog mer att göra med arrangörernas pojkdrömmar, än att den gamla glamdrottningen skulle vara något säkert dragplåster i dag, 35 år efter genombrottet.
Nyheter • Publicerad 26 juli 2008
Amerikanska glamveteranen Suzi Quatro såg till att Trelleborg Music Festival blev en folkfest. Bild: Gustav Wennerholm
Amerikanska glamveteranen Suzi Quatro såg till att Trelleborg Music Festival blev en folkfest. Bild: Gustav WennerholmFoto: 

"Suzi vem?" har jag hört lite för många gånger de senaste veckorna för att det ska kännas helt bekvämt. Och det är klart. Hennes stora glamhits, som Can the Can, Devil Gate Driveoch 48 Crashhar väl inte nått riktigt samma odödliga status som kollegorna Sweets Ballroom Blitzoch Fox on the Run, eller Nazareths inspelning av Love Hurts.

Så festivalområdet är långt ifrån fullsatt när Suzi avrundar festivalens första kväll. Men när det kommer till själva konserten så är bokningen en riktig fullträff. För den lilla rocktjejen med den stora basen, som nu fyllt 58, sprudlar av energi, humor och ren spelglädje. Suzi intar scenen i trasiga jeans, öser leenden och kärleksförklaringar över publiken och visar gärna och ofta upp sin vältrimmade bakdel. Efter några inledande spår från senaste plattan Back to the drive, tar Suzi med publiken längs "memory lane". Utan att någonsin kännas som en trött föredetting, som hankar sig fram på nostalgi. Nej, till och med de riktigt gamla låtarna, låtar som Quatro måste kunna i sömnen, lyckas hon fylla med glödande engagemang och ivrig spelglädje. Stort. Med ett svängigt kompband i ryggen och både bas- och trumsolon gömda i rockärmen, vinner hon över publiken fullständigt. Och Trelleborg Music festival växer, för första gången i år, till en riktig folkfest.

När Suzi avslutar med Chuck Berrys Sweet little rock n' roller, pekar på sig själv och säger "thats me", så är det bara att applådera och hålla med. Och i Suzis fall är tydligen 58 ingen ålder.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons