Nyheter

Succé för Trelleborgsrevyn

Årets revy "När tocken gal" är välspelad och underhållande. På sina ställen utomordentligt underhållande.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2010
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Inför barnfamiljer, tonåringar och medelålders par premiärspelade Trelleborgsrevyn När tocken gal i den ljusa trelleborgska sommarkvällen. Och revyns styrka ligger främst där; i förmågan att attrahera en publik mer diverserad än utbudet på en marknad i Marrakesh. Generationsklyftan maldes ner och fullständigt pulveriserades då unga som gamla gapskrattade sida vid sida på de vädernötta bänkarna i Parken. Buskishumorn flödade från scen och ackompanjerades av glad musik från den utmärkta kvartetten Lottas kapell. Publiken klappade med, skrattade och levde sig in i spelet, föreställningen igenom.

Utomordentliga och innerliga skådespelarprestationer som främst utmärktes av revykungen Nils-Gunnar Snygg och föreställningens pajas Pierre Malmqvist. Båda spelar, tillsammans med kvällens absolut mest lysande stjärna Therese Erch, i en klass för sig.

Sången som framfördes höll inte samma nivå som skådespeleriet. Långt därifrån. Däremot var den ett trevligt och välkommet inslag då den framfördes med hjärtlig och äkta glädje. Där de musikaliska kvaliteterna saknades tog innerligheten och lusten att sjunga över och lyfte de kortare tonsatta passagerna ända hem till revyhimlen där Karl Gerhard satt och sjöng med.

Välspelat och genuint från scenen och gemytligt och glatt bland åskådarna är ett perfekt recept på en lyckad sommarkväll.

Anna Thulin
Pascal Engman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.