Annons
Nyheter

Stjärnspäckad sommar på Christinehof

Bortsett från Sir Elton John mobiliserar Christinehof slott med Sven-Ingvars, Jerry Williams och Sanna Nielsen till sommarens friluftskonserter. Och Ulf Lundell har som vanligt lovat att sommarens rockturné blir hans sista.
Nyheter • Publicerad 11 april 2003

Sommarens artistframträdanden på slottet i Tomelillatrakten är nu färdigbokade. Säsongen inleds med en smäll, och säkert mer än ett pianosolo, av Elton, torsdagen den 3 juli. Därefter väntar Ulf Lundell 11 juli. Kvällen därpå hålls slottets "Sommarkonsert 2003", och årets gäster är operasångaren Tito Beltran, Kalle Moraeus samt Bromöllas egen sångfågel Sanna Nielsen. Trion har tidigare jobbat ihop om flera julkonserter, och vill nu prova sina röster på en lite somrigare repertoar. Beltran, Moraeus och Nielsen gör dock bara en konsert tillsammans i sommar, och det sker alltså på Christinehof. Eftersom den konserten äger rum på slottets baksida, till skillnad från de övriga, är antalet publikplatser begränsat till 3000. Fredagen den 18 juli blir det en kombination av två veteraner, vana vid att kuska runt i Sommarsverige: Jerry Williams, kompad av Sven-Ingvars. Sven-Ingvars framträder naturligtvis också med sina egna låtar. Konserterna på Christinehof arrangeras i samråd mellan Julius Nöjen och slottets ägare, greve Carl Piper. Det är en tradition som numera har över 20 år på nacken. - Det är också en tradition att Ulf Lundell uppträder på Christinehof. Han säger att detta är sista sommaren som han gör en rockkonsert... Vi får se, säger Julius Malmström. Samtliga biljetter, bortsett dem till Elton John, släpps idag 12 april. Biljetterna till Elton Johnkonserten är släppta, och över 8 000 av de totalt 14 000 biljetterna har redan gått.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons