Annons
Nyheter

Stefan & Kim till Palmfesten

Dansen är räddad för sommarens Palmfestivalsbesökare. Men ännu har festivalens stora namn inte rotts i hamn.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2011
De musikaliska komikerna – eller möjligen komiska musikanterna – Stefan & Kim kommer till Palmfestivalen i Trelleborg.
De musikaliska komikerna – eller möjligen komiska musikanterna – Stefan & Kim kommer till Palmfestivalen i Trelleborg.Foto: Paul Suchanek

Lasse Svensson, Palmfestgeneral och Titt-in-komiker, är den som ansvarar även för artistbokningarna till festivalen i slutet av sommaren (26-27 augusti). Och han är i full gång med bokningarna.

Hittills klart är att restaurangtältet på Stortorget återkommer, och att det till "kick-offen" blir en humorfylld musikalisk show med Stefan Arwidsson och Kim Strandberg, bättre kända som Stefan & Kim.

Annons

Till fredagskvällens dans återkommer rutinerade Perikles ("ett vinnande recept man inte ändrar på" enligt Lasse Svensson) och på lördagskvällen avslutar Andreas Wistrand, känd dels från "Fame Factory", dels från dansbandet Highlights som medverkade i Dansbandskampen 2008 och 2009.

Evenemanget "barnens lördag" i Stadsparken, med allehanda aktiviteter för de små, återkommer också. kronan på verket där blir ett framträdande av Doris & Knäckebröderna på Stadsparkens scen.

Artistmässigt siktar Lasse Svensson på "ett skånskt tema", men beklagar samtidigt att inte alla artister som förknippas med Skåne längre bor här. Bor de exempelvis i Stockholm kostar det ju ändå en extra slant att få dem till Trelleborg. Och Palmfestkommitténs budget är inte obegränsad.

– Programmet hittills är bra, men jag hoppas på lite till, säger Lasse Svensson. Det tråkiga är bara att artister har blivit väldigt dyra, om man ska räkna in all teknik, säkerhet och Stim-avgifter.

Förhandlingar pågår för att göra artistutbudet än mer spännande. Men exakt i vilken prisklass kommittén tittar för att hitta någon artist som är aktuell och passar en bred publik vill inte Lasse Svensson säga.

Hur långt skulle jag komma som artistbokare med 100 000 kronor?

– Du hade fått en bra artist, men det hade inte räckt till allting runtomkring, säger Lasse Svensson.

Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons