Annons
Nyheter

Statister sökes till ny film om Wallander

Det är en lång rad Wallanderfilmer som spelats in i Ystad, i höstas var det Kenneth Branagh som gjorde sitt engelska porträtt av den välkände skånska polisen. Snart är det dags igen, närmare bestämt den 19 juni. Nu är det en svensk produktion med Krister Henriksson som Wallander och då kan även Ystadsborna komma i rutan.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2012
Foto: Stefan Lindblom

Produktionsbolaget Yellowbird har skapat en Facebooksida där linslusar som vill synas på film kan anmäla sig.

Den som inte är haj på sociala medier eller vill testa sina chanser i verkliga livet kan redan nu på söndag delta i en öppen casting på Regementet i Ystad. Mellan 10 och 17 går det bra att komma till Elis Nilssons väg 5.

Annons

Pernilla Eriksson är statistansvarig på Yellowbird, enligt henne ökar du dina chanser att bli statist genom att vara dig själv och försöka behålla lugnet.

Det kan vara en fördel att ha tidigare erfarenhet av statistyrket, men det är inte ett krav. Hon menar de mest går på känsla.

– Man fastnar bara för vissa ibland. Något som dock ger plus i kanten, är att vara inhemsk Ystadsbo, säger hon.

Emilie Ekelund
Anais Iriarte
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons