Annons
Nyheter

Stabilt och roligt - men Mustasch kan bättre

– Ralf, tänk på att det är barn i publiken, säger en myndig röst bakom scen. – Va, är det en bar i publiken, svarar Ralf Gyllenhammar förvånat, spejar ut i publiken och höjer Jack Danielsflaskan i en skål.
Nyheter • Publicerad 13 juli 2008
Mustasch gör en stabil och underhållande konsert. Bild: Martina Eriksson
Mustasch gör en stabil och underhållande konsert. Bild: Martina ErikssonFoto: 

På bara en halvtimme har Ralf lyft JD-flaskan så många gånger att man börjar tro att sponsoravtalet är reglerat i antal klunkar per konsert. På en familjefestival, med massor av småbarn i publiken. Det är humor. Och i Svedala sväljer publiken det med hull och hår. För det är nog sant, som Ralf säger. Att Mustasch blivit folkliga som en lössnus under överläppen. Trots att riffen är så tunga att marken vibrerar, sitter deras göteborgska goa gubbar-attityd som hand i handske på en festival som Sommarrock. Att Mustasch blev av med sin gitarrist Hannes Hansson för bara ett par veckor sedan märks inte så mycket som man skulle kunna tro. Bandet må vara skakat, men det är inte på fallrepet.Inhopparen Christian Laima, som tidigare varit gitarrtekniker åt bandet, kan visserligen inte skaka av sig sin gamla roll i Mustaschlägret. Så han står och stämmer gitarrerna med en cigg i flabben någon kvart innan konsert. Men när han kommer ut igen, nu som en i bandet, sköter han sin uppgift fläckfritt. Han piskar rent av skiten ur Ralf i ett par solon, vilket ger en försmak av hur ett framtida Mustasch, med en vass sologitarrist på vänsterflanken, kan tänkas låta.Mustasch gör också en stabil och underhållande konsert, och de lyckas säkerligen vinna över en hel drös med nya fans under konsertens lopp. Men Mustasch är Mustasch, ett av Sveriges säkraste liveband. Och de kan bättre.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons