Nyheter

Sophie från Trelleborg gör huvudroll i "Mamma Mia!"

Mamma Mia, en sådan utmaning! I höst åker Trelleborgstjejen Sophie Nilsson på Europaturné med en ny uppsättning av Abba-musikalen "Mamma Mia". BILD: MÅRTEN SVEMARK
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2002
BILD: MÅRTEN SVEMARK
BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

Sophie är förstås själaglad såväl över att få sjunga de synbarligen odödliga poplåtarna som över att få sin första stora huvudroll. - Det ska bli så kul! Och det blir en ordentlig utmaning, skiner Sophie, fortfarande glatt överraskad över beskedet från det tyska produktionsbolaget. Att få sjunga en världskänd musikal i internationella sammanhang betecknar hon som en superchans. - Och med så bra musik! fortsätter hon entusiastiskt. Jag är ett gammalt Abba-fan, har alla skivorna. De blir aldrig omoderna, de fungerar fortfarande. Att göra huvudrollsdebut vid 25 års ålder är på något sätt planenligt för Sophie, som direkt efter sin utbildning på balettakademins musikallinje i Göteborg plockades upp av Köpenhamnsuppsättningen av "Fantomen på Operan". Den är hon klar med nu, efter ett och ett halvt års publiksuccé. I slutet av november är det premiär på Mamma Mia, och sedan ska uppsättningen under drygt fem månader göra över 100 föreställningar i Tyskland, Österrike, Schweiz, Benelux, Frankrike, Ungern, Polen och Sverige. Den ska spelas omväxlande på tyska och på engelska. Musikalen "Mamma Mia", späckad med Björn & Bennys Abba-låtar men med en ramhandling som inte alls har med Abba att göra, har inte spelats i Sverige än. Chansen finns alltså att det blir Sophie Nilsson som gör styckets huvudroll först på svensk mark, när turnéversionen kommer till Malmö och Göteborg fram på vårkanten 2003. Stycket är centrerat kring relationen mellan en mor och hennes dotter. Lustigt nog ville tyskarna att Sophie Nilsson, trots hennes unga år, skulle spela mamman. - Jag har ju egentligen dotterns ålder, konstaterar Sophie lite förvånat. Men å andra sidan är mammans roll den "stora", med flest solonummer. På Sophies lott faller bland annat paradnumret "Dancing Queen" och - förstås - "Mamma Mia". - Jag har faktiskt aldrig sett musikalen, men jag har ju läst manuset och gillar den. Det är en rätt komisk historia, men också dramatisk och lite sorglig. Närmast kan trelleborgarna uppleva numera Malmöbosatta Sophie Nilsson på Mikaeli marknad 31 augusti, då hon ska vara konferencier vid en talangtävling.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.