Nyheter

Sommarsatsning i Falsterbo

Kaptensgården i Falsterbo kommer att nyttja sin ombyggnad väl i sommar. På uteterrassen kommer artister som Lill-Babs, Lill Lindfors och Svante Thuresson att avlösa varandra.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2007
Svante Thuresson turnerar tillsammans med Viktoria Tolstoy i sommar Bild: Ronnie Smith
Svante Thuresson turnerar tillsammans med Viktoria Tolstoy i sommar Bild: Ronnie SmithFoto: 
Lill Lindfors rundar av artistsommaren på Falsterbos Kaptensgården. @08 Bildbyline:ARKIVBILD: Maja Suslin
Lill Lindfors rundar av artistsommaren på Falsterbos Kaptensgården. @08 Bildbyline:ARKIVBILD: Maja SuslinFoto: 
Bild: Peter Åklundh
Bild: Peter ÅklundhFoto: 

Krögaren Jonas Persson på Kaptensgården såg en annan potential i den anrika restaurangen när han tog över driften 2002, ursprungligen med en kollega men numera med sin flickvän.

Den inpyrda pubkänslan är numera utröjd, och murrig inredning utbytt mot vitt, luftigt och naturmaterial.

Moderniseringen gjordes inte minst för att göra gården mer attraktiv för privata fester och bröllop. Till innergården öppnar numera stora glasdörrar till en terass där Jonas i sommar tänker hänga upp en stor segelduk, duka upp med långbord och göra plats för omkring 200 gäster för de konserter som ska hållas under tisdagskvällar, med början vid midsommar.

Och det blir ingen mjukstart med trubadurunderhållning. Inget annat än högprofilerade "A-listeartister" gäller.

Som Lill-Babs, Pugh Rogefeldt, Tommy Nilsson, Wille Crafoord, Lill Lindfors och så en duettkväll med Svante Thuresson och Viktoria Tolstoy.

- Ska man dra en bred publik i åldrarna 20 till 80, och kunna ta entré, då krävs den här sortens artister, menar Jonas Persson.

- Då kostar det förstås också, medger han. Men vi räknar inte med att tjäna några pengar på biljettintäkterna. Det blir mer på ätandet och drickandet.

- Och så sätter vi ju Kaptensgården på kartan, tillägger Jonas nöjt.

Att det blev just tisdagskvällar, av alla, beror på att Skanör-Falsterbo under högsommarhelger lätt blir knökfullt alldeles av sig själva. Det är på de oansenliga vardagskvällarna som underhållning får plats - och nöjesställena kan behöva lite draghjälp.

- Målsättningen är att fortsätta med artister, men det får bli under sommaren. Under vinterhalvåret kan vi ju inte gärna ha uteterrassen öppen, berättar Jonas Persson.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.seKaptensgårdens artistkvällar:26 juni: Lill-Babs3 juli: Pugh Rogefeldt10 juli: Tommy Nilsson24 juli: Wille Crafoord31 juli: Svante Thuresson & Viktoria Tolstoy.7 augusti: Lill Lindfors

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.