Annons
Nyheter

Sommarens tältprojekt - en kåk i humor och musik

I fjol turnerade de tillsammans " nu är Tältprojektet konkurrenter med Magnus Uggla och Lena Philipsson. "Men vill man ha roligt ska man komma till oss", säger Tältprojektets Sissela Kyle.
Nyheter • Publicerad 29 juni 2005

Årets Tältprojekt, med premiär på måndag, är en kåk i humor och musik.

Robert Gustafsson, Johan Rheborg och Sissela Kyle står för skratten. Martin Stenmarck och Charlotte Perrelli för sången.

Annons

I alla fall på pappret. Meningen är att allt ska blandas till en krogshow insvept i tältduk.

– Ja, i år blir det mer show. I fjol var det lite som en rockkonsert med sketcher emellan, säger Robert Gustafsson vid en paus i Tältprojektets repetitioner.

Kollegorna fyller i:

– Artisterna har till stor del föreslagit låtlistan. Där såg vi att vissa låtar funkade bra med sketcher, att de går fint att integrera, säger Sissela Kyle.

– "Oj, den här låten, kanske man kunde göra så här med den?" Så testar man det, säger Johan Rheborg och Robert Gustafsson avslutar:

– Det är lite knäckande, det där att sakerna som dyker upp spontant ofta blir roligast. Tältprojektet är bara en av flera paketföreställningar som ropar efter dina semesterpengar i sommar. Konkurrens finns från Rhapsody in rock, Diggiloo - och inte minst turnén med Magnus Uggla, Lena Philipsson och Darin.

Från att ha varit medresenärer på Tältprojektet i fjol har alltså Philipsson och Uggla förvandlats till konkurrenter. Sissela Kyle försäkrar att det inte finns något ont blod och Johan Rheborg instämmer.

– Vi kanske möts i någon landsända, jag vet inte. Hur som helst är det helt odramatiskt, vi har aldrig haft kontrakt med dem även om vi jobbat ihop med det här. Jag tycker snarare att det vore konstigt om vi körde samma sak igen, en repris från förra året.

– De andra föreställningarna går mest ut på musik, säger Sissela Kyle. Vi är rätt ensamma om den tunga humorvinkeln. Vill man ha roligt får man gå hit. Från början var det tal om att Eva Dahlgren skulle ha medverkat i Tältprojektet. När så inte blev spekulerade en kvällstidning i att orsaken var att Dahlgren inte ville förknippas med Martin Stenmarck. Det förnekar de tre kraftfullt:

– Det finns en väldig hunger från tidningarna efter information - hur blir det, hur kommer det se ut? säger Johan Rheborg.

Annons

– Så är det kanske någon som säger något innan allt är klart, och så förändras det och då är det "kris". I det här fallet var det så. Inget var klart med Eva Dahlgren men ändå kom det ut.

Robert Gustafsson låter luttrad:

– Det går inte att kommentera sånt där. Någon journalist ringer upp och säger "enligt en källa" är det si eller så. Då kan man skriva att Göran Persson blivit homosexuell, "avslöjar en källa". Tältturnén når fem orter i sommar. Därefter ska både Sissela Kyle och Johan Rheborg spela på Stockholms stadsteater ("Balansgång" respektive "Nattpromenad"). Gustafsson ska till Göteborg med farsen "Fångad på nätet".

Sedan är det - kanske - Killingdags igen. Sista livstecknet var prisade långfilmen "Fyra nyanser av brunt", och Andres Lokko har sagt att gänget till våren förbereder något stort som inte är en film.

– Ja, det finns planer men jag vet inte om blir i vår, säger Rheborg. Jag skulle tro att det ligger långt fram, vi har enorma startsträckor. Tänk Pink Floyd tidsmässigt.

– Vi vet aldrig vilken form det tar, det kan börja som en radioteater och sluta som film, säger Robert Gustafsson. Men vi har inte kunnat ha så mycket kontakt med våra små killingar i och med Tältprojektet. Vi håller dem på behörigt avstånd. De får komma och titta. Och bli avundsjuka. (TT Spektra)

Spelplatser

Göteborg, Frihamnspiren:

4 juli, 6"9 juli

Kalmar, Kalmarsundsparken: 13"16 juli

Annons

Varberg, S:a Fästningshörnan: 20"23 juli

Malmö, Mölleplatsen:

27"30 juli

Stockholm, Storängsbotten: 3"6 augusti

Erik Helmerson/TT Spektra
Erik Helmerson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons