Annons
Nyheter

Sommarens förväxlingar

Nyheter • Publicerad 3 juli 2007
Sommarens förväxlingar
Sommarens förväxlingarFoto: 

Varje sommar råkar jag ut för olika förväxlingar. Folk tror sig ha sett mig både här och där och själv ser jag alla överallt eftersom jag har bra bildminnen men är hopplös när det gäller namn och sammanhang.

Flera gånger varje sommar står jag och samtalar med människor, som jag förvisso känner igen men inte kan placera, medan vederbörande pratar på som om de känt mig i åratal. Ofta är det personer som jag mött i jobbsammanhang, men det kan också vara som med killen ute på Skillinge. Jag pratade säkert med honom en kvart tills han kom på att jag alls inte var den där gamle skolkamraten som han trodde. Han blev lite stött, jag fick känslan av att han trodde att jag medvetet stod och drev med honom.

Annons

Förra sommaren hävdade några vänner att de definitivt sett mig på Hultfredsfestivalen. Förvisso på avstånd men de var helt säkra. De hade till och med fotograferat mig och mailade över bilden och där stod jag. Lite suddig och på avstånd men det var en person som var väldigt lik mig. Fortfarande tror de som tog bilden att det var jag, att jag var ute i suspekta ärenden och därför inte ville ge mig till känna.

Och nu har det dykt upp en gycklare och skådespelare i gruppen Teater Teatro som heter Robert Dahlström. Gruppen spelar Den tama björnen ute vid Ale stenar. Ett tufft uppdrag med tanke på den senaste tidens väder. Men de strävar på och ger föreställningen ikväll och framöver.

För några veckor sedan fick jag höra talas om min dubbelgångare till namnet för första gången. En ytlig bekant stoppade mig på gågatan och började prata om att det var kul att jag gett mig på skådespeleriet. Och en gycklare hade jag ju alltid varit, he, he, he... Jag fattade ingenting och var övertygad om att personen var berusad.

Och i går frågade några av mina arbetskamrater hur det var med min förkylning. Jag gapade oförstående och började helt seriöst förklara att jag, märkligt nog, inte varit förkyld på ett och ett halvt år. De bara flinade. En stund senare fick jag en kopia av ett pressmeddelande från Teater Teatro där "en lätt förkyld" skådespelare vid namn Robert Dahlström citeras. Jättekul.

En annan variant, som ni säkert också råkat ut för, är när folk kommer fram och frågar om man har en bror, eller syster. För det var någon där och då som var så lik...

Som sagt; sommarens förväxlingskomedi är i full gång.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-557853

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons