Annons
Nyheter

Sommar, sol och rock 'n' roll

The Rockhouse Brothers är ett relativt okänt namn i Sverige. Men i hemlandet Tyskland har de spelat och turnerat i tio år, och dessutom varit studioband i Tysklands största morgonshow på tv. På söndag hoppas de få fart på publiken i Trelleborg.
Nyheter • Publicerad 15 juli 2011
Bröderna James och Joey Carnwath, på basfiol respektive gitarr, med kompisen Wolff Reichert på trummor.
Bröderna James och Joey Carnwath, på basfiol respektive gitarr, med kompisen Wolff Reichert på trummor.Foto: 
Bröderna James och Joey Carnwath, på basfiol respektive gitarr, med kompisen Wolff Reichert på trummor.
Bröderna James och Joey Carnwath, på basfiol respektive gitarr, med kompisen Wolff Reichert på trummor.Foto: 

– Vi älskar att spela och då smittar det förhoppningsvis av sig på publiken, säger James, ena halvan i brödraparet Carnwath.

Tillsammans med trummisen Wolff "The Wolfman" Reichert startade syskonen bandet 2001. "Ett musikaliskt äktenskap" som varar än idag och som de satsar heltid på.

Annons

– Våra föräldrar var väldigt influerade av rockabillystilen, så min bror och jag växte upp med det också. Vi vaknade på morgonen och spelade rock 'n' roll, helt enkelt.

The Rockhouse Brothers spelar ett tiotal konserter i Sverige i sommar.

Tidigare på turnéerna dracks det en del öl för att slappna av, men för ett par år sedan blev bandmedlemmarna nyfrälsta – på jogging.

– Det funkar inte att festa varje dag i veckan, så vi började springa tillsammans. Vi har bland annat sprungit maraton i Berlin och Stockholm, säger James Carnwath övertygande.

Han erkänner dock att det var ett par år sedan sist. Förhoppningsvis har bandet kvar sina färgglada gympaskor och scenkläder på söndag.

– Vi har haft lite otur när vi har varit i Sverige de senaste två gångerna. Under båda turnéerna bröt sig någon in i vår buss och en gång stal de våra kläder.

Det kanske ska ses som en komplimang, att kläderna var snygga?

– Haha, ja kanske. Men jag hoppas att det inte händer igen!

Hur mycket av rockabillystilen hänger på kläderna?

– I min ungdom levde jag som i en femtiotalsfilm. Jag har tröttnat lite på det, även om jag fortfarande älskar stilen. Det är intressant här i Sverige. I Tyskland är rockabilly inte lika nischat, medan vi ofta spelar på bilträffar i Sverige där folk har tagit sig an hela stilen.

Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons