Nyheter

Solo med internationell touch

Nyheter • Publicerad 1 februari 2007
Andreas Lundstedt och hans "Funky Nuns" framför en tuffare discolåt än det vi tidigare fått höra från Alcazar. bild: maja suslin/scanpix
Andreas Lundstedt och hans "Funky Nuns" framför en tuffare discolåt än det vi tidigare fått höra från Alcazar. bild: maja suslin/scanpixFoto: 

Fortsätter Andreas Lundstetdt i den här stilen är han snart ikapp ex-pojkvännen Magnus Carlsson i antalet schlagerframträdanden. Årets Melodifestival blir hans sjätte, om man räknar fjolårets schweiziska gästspel i ESC som en del av "supergruppen" Six4One. Men det såg Andreas själv mest som en genomfartsresa, och omnämner sig själv i sammanhanget som något av en turist.

Nu står han för första gången på tio år som soloartist på schlagerscenen. Influenserna från tiden med Alcazar finns kvar, men är betydligt svagare.

– Det hade liksom känts för enkelt om jag ställt upp med en "vanlig" discolåt, nur är det tuffare tag som gäller, skrattar Andreas.

Han blev i vanlig ordning erbjuden ett antal låtar inför festivalen, men var inte särskilt sugen på att delta. Men så blev hans egenhändigt komponerade bidrag antaget och då kunde Andreas Lundstedt helt enkelt inte säga nej. Tillsammans med vännen Johan Röhr, aktiv i Melodifestivalens egen huskör under de senaste åren, har Andreas skrivit Move. En låt som han både hoppas och tror ska få folket i stugorna att skaka loss.

– Det är hårddisco med lite internationell touch sådär, betydligt tyngre än det vi sjöng i Alcazar, förklarar han.

Tanken är att schlagerbidraget i kombination med förra årets singel Lovegun, med liknande tongångar, skall fungera som avstamp för Andreas återupptagna solokarriär. Tillsammans med nämnde Johan Röhr har Andreas jobbat intensivt med en discoplatta som kommer ut i höst. Men först vill han koncentrera sig på Melodifestivalen, där Andreas ämnar introducera ett helt nytt element på scenen, tillsammans med sina...ja, vad var det han kallade dem?

– Mina "Funky Nuns", utbrister han och gör en svepande gest mot tre strålande körtjejer. De är mina klubbrudar, de ger mig stöd på dansgolvet, säger Andreas Lundstedt med en blinkning.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.